Slažem se. Ulero, da li možeš nešto o Rippleu da napišeš, obzirom da si rekao da imaš određenu svotu? Ja sam skinuo udemijev BitcoinRipple kurs, pa ću ga pogledati ovih dana. Valjda će mi biti jasnije neke stvari nakon toga.
Ja ni kriv ni dužan ispadoh stručnjak
Neka svota = 10e, a više nemam Ripple (XRP). Drugar mi reče da banke kao kriptovalutu koriste XRP, pa je on zbog toga interesantan. Prvo jer izgleda da ima neko ozbiljnije pokriće, drugo, još uvek se nije razleteo.
Elem, da raširim sad priču. Krenuo pre koji mesec da razmišljam o opciji da kupim/sastavim neki rig, tj. mašinu za neko rudarenje. I tu je dolazio u obzir čak i neki AntMiner. Spisak mašina možeš videti ovde
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison . U međuvremenu dobih sa par strana informacije da se u ovom trenutku ne isplati ulaganje u mašinu, već da je bolja trgovina. Od toga, jedan čovek se bavi rudarenjem bitcoina neko vreme.
U kombinaciji sa pomenutih 10e koji su mi već X godina bili prežaljeni na Skrillu, otvorih pre neke dve nedelje nalog na IQ option da se malo igram. Tu su mi interesantne bile ove sitne valute, tj. one koje u ovom trenutku ne vrede previše, i imaju dobru fluktuaciju. Recimo, uzeo sam bio IOTA, koja je sa 0.8e bila skočila na 3. Ili Ripple, koji je sa 0.4 bio skočio na 0.9, a sad se kreće oko 1, a dostigao bio i 1.25e u nekom trenutku. Gledano iz ugla procenata, obrt je mogao da bude i reda 3x, za neko ozbiljnije ulaganje je mogla dobra para da se uzme.
Sad za vikend, tačnije u petak ujutru, naleteo je neki raspad, sve je oko osam ujutru ljosnulo za 30ak %, a situacija je tokom vikenda prilično šućmurasta.
Btw. ne otvarajte nalog na IQ option, provizije su nenormalno visoke.
Sent from 7of9 using assimilated phone