Dallas Cowboys
Mnogi su predviđali da ce Dallas biti jedna od gorih ekipa ove sezone. Nakon poraza od 49ersa kod kuce u prvom kolu i mediji su počeli sa sprdnjom
. No, slede sjajne partije, serija od 6 pobeda, mala kriza(tokom koje je doduše jednom startovao Brandon Weeden), a na kraju 4 vezane pobede kojima su zatvorili sezone su im umalo donele i first round bye. Jedna povučena zastavica dovela ih je na Lambeau Field gde su zahvaljujući nebuloznom pravilu završili sezonu.
No, šta je bilo bilo je, zanima nas roster ekipe:
QB - Romo ima problema sa zdravljem, Weeden nije kvalitetna rezerva, medutim prva runda ove godine sadrži najverovatnije samo 2 kvoterbeka, te možemo ovu poziciju da otpišemo.
WR - Bryant, Williams i Beasley se vracaju, te ni tu ne bi trebalo tražiti instant pojacanja iz prve runde.
TE - Pored Wittena koji je godinama medu najboljima u ligi na svojoj poziciji, lagano se probija i skorašnji pik druge runde Gavin Escobar.
OL: Na ofanzivnu liniju, po mišljenju mnogih najbolju u ligi prošle sezone, potrošeno je 3 od prethodnih 5 pikova prve runde, te i ovde nemamo need.
LB: Jači deo odbrane, a ni draft nije baš prepunjen kvalitetom na ovoj poziciji, te sumnjam da tražimo ovde nešto.
Team needs: HB, DL, CB
HB: Jedina pozicija u napadu koja se može okarakterisati kao need u ovom trenutku. DeMarco Murray je imao fenomenalnu sezonu, no, Cowboysi su odlučili da ga puste što je on iskoristio na način koji se baš i ne svida navijačima Cowboysa.
Ja i onako nisam mislio da draftujem HBa u prvoj rundi, a dosadašnji tok mocka mi je samo olakšao tu odluku, pošto su otišli i Gurley i Gordon.
Randle je imao dobru sezonu kao backup(mada mu preti suspenzija), doveden je McFadden koji može da pomogne ukoliko ga služi zdravlje, a verovatno ce i u nižim rundama drafta potražiti još neku opciju na ovoj poziciji.
DL: Cowboysi su se našli na dnu lige po broju sekova, čemu je svakako doprineo odlazak jednog DeMarcus Warea. Doveden je Greg Hardy, no suspenzija će ga držati duže vremena van terena. Igrači poput Minceya, Selvieja i sličnih su prosek, te je ovo deo ekipe koji treba popraviti. Run defense im nije slabija strana, a slab pass rush donosi više posla za secondary, gde imamo verovatno najveći need.
CB: Prošlu sezonu su završili na 26. mestu u pass defense, a vraćaju se Carr i Scandrick kao prve dve opcije na poziciji cornerbacka. Sterling Moore je otišao u Tampu, a kao zamena doveden je Corey White iz Saintsa. Morris Claiborne je najveće draft razočaranje Cowboysa u poslednjih nekoliko godina, nakon što je izabran šestim pikom 2012. Corneri su slabo išli u našem mocku, te bi bilo čudno ne uzeti jednog.
With the 27h pick of the 2015 Endzone mock draft, the Dallas Cowboys select
Jalen Collins, CB, LSU
Eh sad, šta znam, nisam očekivao da će da bude ovoliko teško. Gledao sam preostale CB prospecte i ja lično mislim da ne bih uzeo Collinsa(koji dolazi sa LSU, kao i Claiborne da bude grđe), ali imam utisak da su Cowboysi spremni da naprave ovakav potez, uprkos činjenici da je startovao samo 10 utakmica na koledžu i da je blago problematičan. Ono što ga izdvaja je građa(što i nije dobar znak, ali evo 2015. je a skautovi još uvek pridaju tome veliki značaj), viši je i veći od ostalih koji dolaze u obzir. Tackling mu je isto jača strana. Sve u svemu, potencijal je prisutan, kao i rizik, ovo je ekipa koja voli da rizikuje, te živi bili pa videli.
http://www.nfl.com/draft/2015/profiles/jalen-collins?id=2552573http://draftbreakdown.com/players/jalen-collins/