kako neko moze da gleda ovog šarlatana bez mozga?
Po meni samo sarlatan bez mozga moze da ne gleda. Ajde price manje-vise, ima zanimljivih, dosta nepovezanih, svi oni pate od toga da budu vazni itd. Inace je Kristijan pametniji od 95% ljudi iz njegovog miljea. To sam cuo iz vise izvora od starijih zvezdaraca (ne kriminalaca nego mangupa (ako nekome treba objasnjenje sta je mangup mogu to da objasnim posto to danas ne postoji) iz tih vremena a danas odraslih ljudi sa porodicama, obicnim poslovima naci normalni ljudi))
Dugo nisam ozbiljno razmisljao o 90-tim, ali sam posle ovog drugog intervjua poceo jer me je zagolicao. Kriminala je uvek bilo i bice, ali oni nisu bili obicni krimosi, oni su bili medijske zvezde, pojavljivali se na TVu slikali se za novine, ubijali se medjusobno na ulici kalasnjikovima itd. Objasnjenje za to je bio rat, ali produkcija onolikih krimilaca pocela je jos ranije. Ono sto je zanimljivo jeste to sto su redom ocevi ovih kriminalaca bili neku kurtoni u armiji ili partiji ili obavestajci to je cudo jedno.
A tek tema koja mi je pala na pamet a koja bi verovatno zahtevala neku opsirnu raspravua to su 80-te. Realnost je bila takva da je ta decenija bila vrhunac borbe izmedju kapitalizma i socijalizma. Tito je umro, i verovatno su i srpska i hrtvatska emigracija uzurbano radili za svoju stvar. Takodje je zanimljivo da su nasi harali Nemackom koja je bila podeljena, i svi su redom imali neku "znacku". Nikad se o 80-tim nije ozbiljno pricalo zato sto su 90-te bile eksplozivne ali 80-te su uvod.