imamo vise banaka, vise kredita, drzavne firme smo rasprodali strancima, prodali smo rudna bogatstva, radimo za strane firme koje su nekada bile domace, a da se pametno rezonovalo mogle su sve te firme da se vrate na noge lagano, ko je uspeo da se uglavi u neki telenor njemu je fino
Jedino sto je dobro sto su vrata za strane firme sada vise otvorena, pa mozete da zaradite bolje ako ste strucnjak u odredjenoj oblasti.
meni je van svake pameti prodati strancu naftnu industriju, telekom...
hrana je skuplja nego u evropi iako su nam standardi razliciti.
70% stanovnistva je nezaposleno, oni koji imaju preko 50godina mogu uglavnom da se pozdrave da ce naci posao.
isto sranje kao i za vreme socijalizma, samo sto je u ovoj nasoj "demokratiji" lanac malo duzi za pajanje.
Sto se korupcije tice, nismo ni tu puno odmakli.
Ko nema babovinu/dedovinu (svoj stan/kucu) zivi za stanarinu,racune i hranu. I jos na kraju meseca mozda mora da se zaduzi.
Kako ove gastarbajtere drmne nacionalizam i nostalgija čim pređ Horgoš, to je neverovatno.
Pa nisam otisao pre 5 godina pa da sada lupam gluposti, svestan sam apsolutno situacije kod nas, jedino ako se za poslednjih godinu dana nije nesto drasticno promenilo da sam ja propustio.
Najlepse sam ziveo u Srbiji u periodu od 2004 pa do naleta one globalne svetske krize 2007-8 ja mislim, nisam siguran.