Mimi, ne zanosi se. Koje crno azijsko tržište? Japan, Koraja i Arapi su posebna priča, ne možeš očekivati da jedan zapadnjački servis poput Netflixa tek tako proradi i kod njih. Oni imaju neke svoje servise. Ostatak kontinenta je manje-više crna rupa.
Australija, iako je bliska zapadnoj civilizaciji i ona ima neke svoje bubice. Ne znam koliko si upoznat ali internet u Srbiji je pojam za brzine koje imaju down under. Već godinama ne mogu da se usaglase oko nekih zakona, kada se dogovore verovatno će relativno brzo da izgrade potrebnu infrastrukturu ali opet je to još najmanje 2-3 godine daleko od nekog nivoa gde mogu da se koriste zahtevniji servisi poput kvalitetnog streaminga na nivou cele države.
Rusija jeste veliko tržište ali nema tu neke naplate. Njima mnoge stvari prodaju daleko ispod cene, maltene za cenu diskova.
Afrika? Lapsus, pretpostavljam.
Nisu toliko glupi ljudi u M$oftu što u startu kreću samo na probranim tržištima, tu im leži glavna zarada.
Ne znam koliko je PS4 hardverski bolji, mislio sam da im AMD isporučuje iste procesore i grafičke.
Ni poređenje sa torentima ti nije na mestu, ne verujem da se njihove mušterije bakću sa tim inače verovatno ne bi ni kupovali konzole.