Javier je car. I on je igrao wingera vise od Cafua u karijeri. Kada sam ga ja prvi put zapamtio na utakmici protiv Engleske kada je na asistenciju Batisute dao gol, igrao je mnogo vise u napadu. Kasnije je bacen pozadi.
Ali, ovo sto si rekao za Cafua nema tezinu. Prvo, Cafu se celu karijeru samo smejao, nikakve frustracije ni u naznaci. Ne znam o cemu pricas. U karijeri osvojio sve, ukljucujuci ucestvovanje na 3 finala SP, dva osvojio, u jednom bio kapiten. Nema igraca koji je vise pretrcao u karijeri od Cafua, neumoran, svaki napad kao da je finale OI na 100m. Daleko brzi, daleko opasniji od Javiera u napadu i bez sumnje za sve fudbalske strucnjake najbolji ikada na svojoj poziciji. Javier sa druge strane je znacio smirenost, kontrolu, ali nema poredjenja. Cafu, u 90. minutu je mogao da pretrci dva igraca desnom stranom. Gledao sam ga skoro, u decembru - izgleda u formi kao da jos uvek moze da igra. Samo volje vise verovatno nema, da svaki dan ide na treninge i sl. Kad bi fudbal bile samo tekme?
Ili da pojednostavim - sa Cafuom na terenu, teren je mnogo siri.