OK ti si hardcore nostalgican
Meni dovoljno da pikam emulator na mojoj krsh djunti od pre 7 godina.
@Pablo&Vladarule
bitches please, back line France-a je mlela sve zivo
Thuram-Dasally-Blanc-Lizerazu
Mada moj signature je bila 3-4-3 formacija, kako sa Arsenalom tako i sa FRA:
CB - CB - CB
DMF-DMF
AMF - AMF
RFW LFW
CF
Da se vrnem na Pes 13,
Juce sam opikao ~10ak partija
Golmani za sada sabijaju - ni jedan "glup" gol za koji bih popizdeo na golmana.
Zaboravih da kazem da su ponovo, po ko zna koji put vratili R2 dribling to im je fora (Konamiu) da svake godine menjaju/disejbluju R2 dribling. Ovo sto sam je za sada imao prolike da igram je najbolja upotreba R2 ever.
Nekako prica PESa, kao realnije fudbalske igre na trzistu, poprima ozbiljne note. Put koji je Konami zapoceo sa 2010. ako se dobro secam, sada nailazi na svetlost koja vodi ka obecanoj zemlji
Ko oce da igra fast paced arkadoliku igru fudbala u kojoj su once in a decade potezi regularna pojava, slobono nek produzi do EA i nek pika Fifu.
PES je iz neke druge price.
Pazi igram i PES i FIFA-u od pamtiveka (Fifa 96 i Winning Eleven 97) i ono sto je evidentno je da je zlatno doba PES-a proslo sa PES6 i tu je Konami onda debelo pojeo govna. FIFA je mnogo vishe napredovala kao igra u zadnjih 6-7 godina i doveli su je u jednu veoma, veoma respektabilnu igru. I dalje vise volim PES ali se plasim da za 2 godine ce FIFA da ih ubije skroz. E sada Konami se potrudio da malo poboljsa aspekt simulacije, uspori igru, da vishe manuelne kontrole i moram da priznam da je to uradjeno negde jako dobro a negde veoma, veoma traljavo.
- Tacno je da su poradili na golmanima i njihovim AI, ali zato su neke nenormalne bugove nagomilali na user igracima kojima sami upravljamo.
- Grafika i motion igraca na terenu kasnije jedno 2 generacije za modernim video igrama, i dalje je previse roboticki, da ne pricam o animaciji shuta i passa koja maltene nije mrdnula od PES6-ce.
- Strahovito ogranicen takticki deo igre, tj. malo opcija za podesavanje taktike + AI ne reaguje na podesavanja. Razlike izmedju taktika su maltene minorne i tweakovi se ne primecuju i igri tako mnogo kao ranije (ocigledne razlike se primete eventualno u promenama iz 3-4-3 u 4-5-1 recimo, ali neke takticke nuanse jok).
- Prica vezana za IMMORTALS (igrace a la Ronaldo, Messi i sl.) se vuce od PES2008 pa na ovamo. I uvek je prica da kad neko upali igru da su zesce nerfovani i da sada moze mnogo lakse da se cuvaju bla bla bla. To jednostavno nikada nece biti istina, a mislim da ni EA ni Konami ne zele to da urade sa superstarovima. Oni moraju da ostanu takvi da bi se zadrzao taj star appeal u igrici, jer uvek treba imati u vidu target ko kupuje te igre najvise a upravo oni zele da se loze i da driblaju ceo tim sa njima. Tako da od nerfovanja igraca nema nista, mogu samo da porade malo na defenderima koji ih cuvaju.
- Defenders -
Ovo mi je omiljena tema. Napravljeni su i dalje kao retardi i to je nedopustivo u modernom fudbalu. Stoperi (bez obzira na rating) u PES-u su i dalje ekipa iz World Cup 1962. Krajnje je nedopustivo da budu tako ograniceni i maltene operisani od ofanzivnog fudbala. A da ne pricam o tome sto postaju svileni kad god dodje do duela sa bilo kojima napadacem koji ima 80+ OVR. Tako da Mesi, Ronaldo i ostali valjatori koji padaju na dodir, ovde kao slinu mogu da otresu Vidica i ekipu, ali OK.
Za kraj mnogo vazno je sto im je multiplayer totalni shite na PES-u za razliku od FIFA. Igranje na Konamijevim serverima je GO KURAC! Lag, gutanje frejmova, neverovatni bugovi, sistem koji ne kaznjava pacere koji se disconnectuju itd. itd...
E da i komentar za kraj. Naravno pricam za verziju za konzole (PS3 i Xbox), jer PC verzija nije ni vredna spomena. Totalno govno...