Dobro be kako Vas nije sramota da kazete da Srbi kao narod nisu rasisti
Mi smo ultra rasisti i to je veoma ocigledno. To sto nemamo 10 miliona crnaca je jos pogubnije za nas da smo ovakvi kakvi jesmo. Ajde da ih imas milione pa u svakodnevnom zivotu da odredjena grupa debila razvije bolesne stavove, to se da zakljuciti tako je od pamtiveka.
Mi vidimo crnca jednom u mesec dana ali zato ga mrzimo. Cale bi pucao sebi u glavu da mu cerka ima momka crnca (svejedno dal mrzi crnca ili ga sramota sta ce da kaze komsiluk, jer i jedno i drugo je rasizam klasican). 9 od 10 Srba kad vidi gomilu crnaca na ulici negde na zapadu, promeni stranu ulice ili napravi lepu distancu izmedju sebe i te grupe jer jelte svi crnci su krimosi. Kad ti cale i keva chuju da se druzis sa crncima (moj kucni primer, jebi ga igrao AF u USA i cinjenica da je 70% tima bilo crno), odmah krecu ubitacne misli po glavi. Ko zna sta radi dete, ogrezlo u kriminal i drogu bla bla.
Evo jos primera. Pre 7 godina nas 10 grupa u Spaniji (radio sam za Philip Morris tada i vodio 10 studenta dobitnika nagrade za putovanje u Spaniju), lipsali smo od pesacenja po Granadi, peli se na Alhambru peshaka jedva stojimo. Hvatamo bus nazad i ulazimo u prepun bus, ima dva slobodna mesta preko puta dva crnca, niko od nase grupe nece da sedne. LOL! Ja sednem normalno, ko ih jebe nek ih bole noge kad su rasisti. I to pricamo od 10 ljudi koji su ono 20-25 god, navodno "normalni" deo populacije ove zemlje. Ne seljaci matori bez zuba kojima je rakija sprzila mozak.
Jednostavno najteze je uvek da priznas sebi da je nesto tacno a ne svidja ti se kad te tako etiketiraju. Cinjenica da spadamo u top nacije po rasizmu u evropi, kao i nacije koje imaju navise white power orijentisanih ljudi u Evropi. Moze to nekom da se ne svidja, ali jeste cinjenica. I ono sto je najsmesnije to se desava u zemlji koja realno nema probleme pravih multietnickih sredina koji su daleko izrazeniji drugde i plodno tlo za rasizam. Isto recimo moze da se kaze i za Poljsku.
Ja mislim da potpuna zabrana moze da donese mnogo stvari dobrih, naravno imace i stetnih ali ima i pozitivnih strana. Kao sto nas jebu za EU, tako treba da nam radi i FIFA i UEFA dok se ne dovedemo u red. Ja se secam koliko mi je bilo tesko i ubijalo me sto nismo mogli kao repka da se takmicimo onih divnih godina 90-ih, i to je kreiralo jedan pozitivni naboj podrske repkama kada smo krenuli da se takmicimo. To moze opet da se desi ako smo suspendovani, ali u nadi da ce neko da iskoristi istu zabranu kao povod za cistku i da se neke stvari konacno srede.