Američki Fudbal > AF u Srbiji

Vesti i zanimljivosti u srpskom AF-u

(1/15) > >>

Foldingo:
Bilo bi dobro da ovaj deo foruma ozivi, jer je nekad predstavljao okosnicu rasprava o AF-u kod nas.

Po mom misljenju, ujedinjenje Saveza, ulazak SAAF-a u IFAF, jasno diferencirana takmicenja, prestanak formiranja novih klubova i "klubova", obezbedjeni prenosi meceva, ucesce reprezentacija na Evropskim prvenstvima, odn. kvalifikacijama, razna sponzorstva...itd...su koraci u pravom smeru sto se razvoja ovog sporta tice.

Kao neko smatra da je briga o mladjim kategorijama od presudnog znacaja za dalji razvoj AF-a, ova vest me je posebno obradovala:

http://www.saaf.rs/2012/04/25/ifaf-salje-300-kompleta-youth-opreme/

Posle dogovora o prenosima mečeva Sportklub Superlige, menadžment Srpske asocijacije američkog fudbala, na čelu sa predsednikom Vukom Dinčićem, uspeo je da privede kraju još jedan veliki projekat koji bi mogao da bude od ogromnog značaja za dalji razvoj ovog sporta na našim prostorima. Naime, na adresu naše Asocijacije stiglo je pismo koje je potpisao Tomi Vajking, predsednik Svetske federacije američkog fudbala (IFAF), a u kojoj se obaveštavamo da je Izvršni odbor IFAF odbrio aplikaciju Srbije za program donacije opreme.

Polux:
Zabrana Blagojeviću 6 meseci zbog dopinga

Srpska asocijacija američkog fudbala kaznila je Miloša Blagojevića, člana defanzivne linije  SBB Vukovi Beograd, sa 6 meseci zabrane takmičenja zbog doping pozitivnog rezultata na zabranjeni stimulans metilheksanamin. Blagojević je testiran, u Beogradu, 07.04.2012. godine, na utakmici između njegovog tima i Mozzart Kragujevac Wild Boars. Kazna počinje da teče od 05.05.2012. godine.

Ovo je treći doping pozitivni slučaj na metilheksanamin u Srbiji od 2009. godine. Pored Blagojevića, na ovaj zabranjeni stimulans bili su pozitivni i kajakaš Dejan Pajić i košarkaš Elmedin Kikanović. U sva tri slučaja doping pozitivan rezultat na metilheksanamin bio je posledica korišćenja kontaminiranih suplemenata koji u svojim deklarisanim sastavima nisu imali naveden ovaj stimulans. U slučaju Blagojevića i Pajića taj suplement je bio Nox Pump koji u sastavu ima deklarisan geranium, a prema istraživanju Instituta za biohemiju Nemačkog fakulteta sportskih nauka u Kelnu, zapravo sadrži metilheksanamin.

Imajući u vidu da je ovo treći ovakav slučaj, kao i praksu pojedinih distributera suplemenata da prodaju ovaj suplement sportistima bez upozorenja da isti sadrži doping supstancu zabranjenu na takmičenju, Antidoping agencija Republike Srbije želi ovim putem da još jednom skrene pažnju sportistima na oprez pri korišćenju dijetetskih suplemenata i činjenicu da je prema istraživanjima Međunarodnog olimpijskog komiteta čak 20 posto suplemenata kontaminirano nekom od zabranjenih doping supstanci.

Imajući u vidu ovaj problem, Antidoping agencija Republike Srbije je u saradnji sa Antidoping laboratorijom u Kelnu razvila program analize suplemenata na kontaminiranost anaboličkim steroidima i stimulansima, koji je otvoren za sve proizvođače i distributere suplemenata u Srbiji i u okviru kojeg je moguće testirati proizvodne serije pojedinog suplementa. Testirani proizvodi se obeležavaju markicama “doping free” koji sadrži jedinstveni identifikacioni broj čiju verodostojnost je moguće proveriti u bazi na web sajtu Antidoping agencije.

http://www.saaf.rs/2012/05/08/zabrana-blagojevicu-6-meseci-zbog-dopinga/

Sundjer Bob Kockalone:
Tužba odma, realno.

Maslać:
Prosle godine je neki wr Vukova pao na doping testu...

Divlji94:
људи интересује ме шта је потребно за оснивање клуба?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version