Pick #6 - St. Louis RamsPotrebe timaPre pocetka FA perioda, potrebe tima su bile sledece
Team needs:
DT, OLB, CB, RB Depth, OL, WR, SS.
Sve se crveni

U FA reseni
DT - Kendall Langford, 26 godina, Four-year contract (through 2015) iz Majamia
C - Scott Wells, 31 godina, Four-year contract (through 2015) iz sekte
CB - Cortland Finnegan, 28 godina, Five-year contract (through 2016) iz Titana.
Sva trojica fenomenalna pojacanja, i momentalni starteri.
Znaci, trenutni team needs je sledeci:
OLB, RB Depth, OL, WR, SS, DT.Na OLB nemamo nikoga. Tu mora da se nabavi 2 igraca startera.
SS, imamo dva solidna – Darian Stewart i Craig Dahl, ali obojica znaju da ga dunu za big play. Mozda ne mora da se pojacava, jer je Stewart imao odlicnu sezonu, pa ako nastavi uzlaznom putanjom imacemo dobrog startera. A i mozemo ako nam padne dobar S u 2-3 rundi, pa da se pozdravimo sa Dahl-om.
RB – Stevi je potrebna neka produktivna zamena. Neko ko ce da mu uzme barem 30% downova. Ovako, opet cemo biti u problemu da Stevica u drugom poluvremenu ne moze da stoji od batina ili jos gore da rizikujemo jos jednu season ending povredu.
WR – crvena boja, a homerski je mogla i zuta, jer ja imam veliko poverenje u nasu WR momcad. Suvi talenat.
Opet, definitivno nam treba prva opcija za napad kroz vazduh, ali se nadam da ce promenom sema napada, svi ovi igraci pokazati kvalitet.
Pored izrazenog kvaliteta nasih WR u vidu ispustenih lopti, satro nas je i problem sa povredama. Amendola, Salas, Pettis, Alexander, svi su bili trajno povredjeni. Doveden Brandon Lloyd koji je odlicno odigrao, ali evo ode u domoljube.
Volina Gibson nikako da proradi, sto je mozda i delo OC genija McDanielsa koji je ‘fala Bogu otisao nakon sto nam je unistio odlican napad iz 2010.
OL, doveden startni centar, dugogodisnji starter u sekti. Ako je valjao A-Rodu valjace i nama

Ogroman need jer je Jason Brown bencovan u toku sezone.
Ostaje problem gardova, gde smo uzasno tanki, jedino valja Harvel Dahl na RG, Jacob Bell je verovatno najgori LG lige pa je moguce da ce se to resavati u prve tri runde.
Na T pozicijama blaga katastrofa, a potrosili smo prve pikove proslih sezona na ove dve pozicije. Jason Smith je bust na RT, a Roger Saffold je prosecni LT. Sta ce sa ovom pozicijom nemam pojima. Ako Kalil nekim cudom dospe do seste pozicije, taj je nas.
To je to od potreba.
Sezona 2010-2011 (2-14)Nakon 2-14 ne moze se nikako drugacije okarakterisati osim kao neuspesna sezona.
Nakon koje su optusteni GM i HC.
Sezona je pocela Stevinom povredom butnog misica u prvom napadu utekmice protiv izvikane Phile, u kojem im je uterao i TD.
Kasnije se oporavio, imao i tri vezane utakmice sa +100yrd, ali nikada se nije potpuno oporavio i igrao je poluopravljen koliko je mogao, na cemu ti Stevice fala.
Nastavilo se sa povredom Amendole, naseg Wes Welker-a, u drugom kolu. IR.
U istom kolu se povredio i na IR listu dospeo i startni CB Ron Bartell.
U petom kolu se povredio drugi startni CB Bradley Fletcher, koji je takodje zavrsio sezonu.
U sedmom kolu se povredio i Bradford, koji je nastavio nesto da igra nakon dva kola pauze, ali kad su shvatili da od spasa sezone nema nista i on je bencovan.
U devetom kolu se povredio i novi starter na CB, veteran, Al Harris. Koji je takodje zavrsio sezonu.
U desetom kolu, nakon sto je cele sezone vukao neke povrede, se season ending povredio i startni TE Michael Hoomanawanui.
U desetom kolu se povredio i startni LT Saffold, a u sledecem kolu i startni RT Jason Smith.
Povrede svih WR sam nabrojao.
Pre sezone se povredio i startni WR Mark Clayton, koji je zaitgrao samo na poslednje dve utakmice.
Pored svih ovih povreda tesko je bilo ocekivati ikakvu sezonu.
Nasi kondicioni i fizioterapeuti su gori od Arsenalovih.
Cenu je na kraju platio Spaz, nazalost.
Moze lako da se ispostavi da je on odlican DC, ali ne i HC. Takodje mislim da smo trebali da pokusamo da ga zadrzimo kao DC.
Novi HC je Jeff Fisher, novi OC Brian Schottenheimer, a ko ce umesto Gregg Williams-a biti DC, videcemo.
Najveca nepoznanica je Schottenheimer, koji se nije proslavio u napadu Jetsa. Ima za zadatak da povrati Bradforda u zivot, a da li ce umeti i da li je taj kapacitet … nadam se da jeste …
Napad:Jedan od najvecih problema je igra QB Sama Bredforda. Nakon odlicne 2010 sezone, ove je odigrao tragicno. Doduse dobar deo sezone je propustio zbog povreda, a ono sto je igrao je bilo jako lose. Kompletirao je samo 53.5% pasova za 2,164 yrds, 6 TD, i 6 INT. Bacio je prosecno 191.6 yrds/game, i imao 4 fumbla. Ako se ne popravi ove sezone, nece nam valjati buducnost. U sebi se nadam da je bio zrtva McDanielsovog sistema koji kod nas nije prosao.
Jedina svetla tacka napada ponovo je bio Steva Dzekson. I pored povrede sakupio je 1,145 yrds iz 260 pokusaja uz 5 TD. Odlican prosek od 4.4. yrds po nosenju.
Hvataci su imali samo 9 TD, od toga Brandon Lloyd sam 5.
Rookie TE Lance Kendricks, od koga se (sam) mnogo ocekivalo, se savrseno uklopio u crnilo napada kroz vazduh.
Sve ukupno smo bili 30. u pasing yrds po utakmici, i 28. u trcanju. Verovatno najgori napad lige. OL je tragicna (sad imamo dobrog centra), Bradford je izgubio samopouzdanje u odvratnom McDanielsovom napadu, te je ova sezona za njega ili/ili.
Jeff Fisher ima istoriju dobrog rada sa QB i RB, od kojih je pravio odlicne igrace. Molim te nastavi taj trend i kod nas.
Odbrana:Odbrana je bila ponovo pretposlednja u odbrani trcanja.
Imamo par odlicnih, probowl igraca, Long-a i Quinn-a. Laurinitis i Mikell i to je to. Sve ostale pozicije treba apgrejdovati (izuzimam dovedene na DT i CB).
Dva nasa najbolja igraca prosle sezone su bila James Laurinaitis i Chris Long.
Na LB Laurinaitis je ponovo predvodio tim po broju teklova – 142, a takodje i u tackles for loss – 8 puta. Proslogodisnja akvizicija Leber na WLB tragedija, te je brze bolje bencovan, a starter je postao Chris Chamberlain koji je negde otisao u FA periodu. Dobar ST igrac ali ne i starter.
Na SLB Poppinga nije bio los, ali nista vise od toga. Daleko od potrebnog kvaliteta za startera. OLB pozicije su veliki need.
DE, Long je imao 13 sackova, i bio je konstantna opasnost, i mislim da je prvi u ligi po broju pozurivanja QB. James Hall je imao 6 sekova, Quinn pet, a ostali niko vise od 3.
Pet sekova Quinn-a u rookie sezoni je lep znak za njegovu mogucu produktivnu buducnost, pogotovo sto ih je sakupio ulazeci samo kao pass rush specijalista.
DE deo tima vrlo dobar, neki back up i tu smo mirni.
Na S pozicijama Quintin Mikell tradicionalno dobar sa 91 obaranjem i cak 5 FF. Dobar, pouzdan igrac.
Darian Stewart, mladi SS je imao dobru sezonu po brojkama, 84 obaranja, 3 sack-a, 6 TFL i 11 PD po cemu je najbolji u timu. Za prvu sezonu i vise nego dobro, samo sto je precesto ispadao za big play.
Bili smo sedmi u odbrani pasa, ali kao sto rekoh predposlednji od odbrane trcanja.
Sve ukupno 26. po dozvoljenim poenima po utakmici.
Jeff Fisher takodje ima istoriju odlicnog rada sa DL, tako da tu bas dosta ocekujem, a u skladu sa tim je i uzimanje ogromnog Langford-a u FA, koji po fizikalijama dosta lici na Big Ala koga je promovisao Fisher.
U principu Fisher je dobio gomilu talentovanih igraca i sad je sve na njemu da od te odbrane napravi nesto.
Od pikova imamo
1. runda 6. pik
2. runda 1. pik (33)
2. runda 7. pik (39) od Redskinsa
3. runda 2. pik (65)
4. runda 1. pik (96)
5. runda 2. pik (137) dat Denveru
6. runda 1. pik (171)
7. runda 2. pik (209)
7. runda 45. pik (252)
WITH THE #6 PICK OF THE 2012 ENDZONE MOCK DRAFT The St. Louis Rams select...Justin Blackmon, WR, Oklahoma St
Alternate pick iskljucivo zavisi od toga koga ce ostali pokupiti pre nas. Ko god da dodje, Kalil, Richardson, Claiborne, nama odgovara.
Analiza igracaOklahoma Stejt je tek napustio Dez Brajant, i nije se ocekivalo da ce brzo naci zamenu za njega, kad ne samo da su nasli zamenu, vec i poboljsanje, bar na koledz nivou. Jeste da u Big 12 ne igraju bas fenomenalne odbrane, ali brojke koje je napravio Blekmon su, pa bas, bas fenomenalne. Na 25 utakmica uhvatio je 233 lopte, 3,300 jardi i 38 TD. Mozda i najbitnije, jako kvalitetne partije je igrao protiv najboljih odbrana iz divizije, Teksasa, Oklahome i Nebraske (tad su njima startni CB bili Denard i Princ Amukamara), dok je najbolje ostavio za kraj, gde je u Fijesti rasturio Standford.
U 2010. je imao vise dugih hvatanja, dok je u 2011. dominirao sa kracim/srednjim rutama. Ono sto je on uradio u koledz fudbalu ni Dzulio, ni AJ, ni Dez nisu bili ni blizu da izjednace, jedino je slican uspeh imao Krebtri. I pored toga sto su odbrane fokusirale na njega on je nastavljao da dominira. Posebno je impresivno to kad uhvati loptu i krece da kaznjava odbrane protivnika, dominirao je posle uhvacenog pasa, nesto kao TO u svoje vreme, silovito je prolazio pored i preko protivnika. Ima dobre ruke, odlicno hvata loptu daleko od tela, i sve sto je u njegovo blizini on hvata i brzo se transformise u RB. Podseca na Boldina i TO po stilu igre, igrac koji se ne boji da udje u srednu terena, a onda ne samo da izbegava igraca promenama pravca, nego i snagom.
Mada je dosta njih sumnjalo u njegovu brzinu, istrcao je sasvim dobro vreme na svom Pro-day, nesto ispod 4.50, i tako zacementirao mesto prvog WR u klasi i top 10(7) pika. Kazem, posebno u 2010. je imao dosta hvatanja posle dugih pasova gde je pretrcavao cak i odlicne koledz (a i NFL prospekte) kornere, pre svega u situacijama gde su lopte bile izmedju njega i CB, on bi poput odlicnih basket skakaca, ako dodirne loptu ona je zavrsavala u njegovom posedu, istrgao bi je od CB.
Vilijmsa sa Teksasa (sad je u Bafalu) je sprzio nekoliko puta, Amukamaru je posle fli-flikera "preveslao", i posle u toj utakmici jos jednom, ali je Princ odlucio da je bolje da odradi DPI nego da ga Blekmon jos jednom ostavi u prasini, u tom mecu je poprilicno unistavao i Denarda (pik prve/druge runde na ovom draftu). Trebao bi da bude odlican partner za Sema, cini mi se da se njihove igre nadopunjuju.
Postoje i neke stvari koje mu ne idu u prilog.
Bio je hvatan u pijanstvima, pa je cak bio i suspendovan. Pa je onda bilo pitanje da li ce moci da dominira i u NFL sa svojom igrom posle uhvacene lopte, ali kako se danas tekluje u NFL, mozda to i nece biti veliki problem. Pa je onda bilo pitanje da li ce moci da bude konstantna pretnja na dubokim pasovima. Sto se tice toga, nece biti Deson Dzekson, ali mislim da moze da bude sasvim OK i za to. Naravno tu je i problem napada u kojem je igrao, koji omogucava ipak skupljanje odlicnih brojki, ali ove njegove su zaista sjajne, mora tu ipak da se poseduje dosta talenta, ne moze to samo sistem. Uz to problem je i poprilicno slicna karijera sa Krebtrijem, koji za sada nije opravdao top 10 pik. Po meni, tu su dve bitne razlike, cini mi se da je Blekmon nesto bolja atleta, i jos bitnije, nema taj "ja, ja i samo ja" karakter.
Vec sam spomenuo brojke, ali zasluzuju jos jednom da se pomenu. 25 utakmica, 233 hvatanja, 3,300 jardi i 38 TD. Dva puta je osvajao Biletnikof nagradu (za najboljeg koledz WR), najbolji igrac napada za 2011. u Big 12 (mislim da je prvi WR u istoriji koji je to ucinio), i naravno dva puta "All-American". Uz to ima najduzi niz uzastopnih meceva sa 100 i vise jardi. Apsolutna demonstracija sile.
P.S.
Hvala Duhu, tradicionalno, a vi Raminatori