Pick #41 - Buffalo BillsSve vise se prica da Billsi "gotovo sigurno" u prvoj rundi ne propustaju Luke Kuechly-a, a da u drugoj idu na OT-a.
Ja sam tu pojeo g...o i preskocio Lukea.
Sada nema nazad, tako da ova runda ide ili na nekog drugog LB-a ili na WR-a koji bi trebao da skine fokus sa Stevice u napadu.
Pre bih rekao da ce biti ovo drugo, tako da
WITH THE #41 PICK OF THE 2012 ENDZONE MOCK DRAFT The Buffalo Bills select...WR Ryan Broyles, 5'11, 185 – Oklahoma U.Naravno, vecina ce reci da Ryan nema sanse da vidi drugu rundu, ali ja jednostavno ne zelim da ga preskocim.
Stavise i Billsi su bili prisutni na njegovom prekjucerasnjem Pro Day-u i pokazali veliko interesovanje za njega. Takodje, kada je Parish otisao iz ekipe, GM Billsa Buddy Nix je izjavio da zeli istog takvog igraca u ekipi, a Ryan se uklapa u tu sliku.
Na Pro Day-u je istrcao 4.57 40-yard dash i vertikalno se odrazio 32.5-incha.
I sve to samo pet meseci nakon teske povrede, cime je otklonio sumnje i dao odgovor na pitanje da li ce biti spreman za narednu sezonu.
Na koledzu je imao sjajnu karijeru: za cetiri godine 349 hvatanja za 4,586 yards i 45 TD's. Koristili su ga i za vracanje puntova (kao i Billsi Parisha).
Izuzetno je brz i eksplozivan i moze da bude vrlo opasan na slotu. Ima sigurne ruke. Fizicki uvek bio odlicno pripremljen i ima dobar work ethic. Odlican route runner.
Naravno ima i mana. Pre svega njegova visina ili bolje da kazem nedostatak visine. Samo 1.80cm. Tesko ce biti jump ball target, a jos veci problem je razbijanje teklova. Pro sejftiji i lajnbekeri nisu ono sa cime se susretao na koledzu. U NFL-u se udara mnogo jace i to moze biti problem za njega.
Imao je dve ozbiljne povrede: torn ACL in 2011., broken collarbone in 2009. i moguce problematican karakter (arrested for stealing gas as a freshman).
Ipak, radi se o igracu izuzetnog talenta, koji ce sigurno postati starter u novoj ekipi i verovatno biti buduca zvezda NFL-a.
Ako sklizne dalje na draft boardu, lako se moze pokazati kao najveci ovogodisnji steal za ekipu koja ga izabere.
Billsi su i ranije birali igrace koje niko drugi ne bi uzeo na njihovom mestu, pa se to moze desiti i ovoga puta.
Ryane, may the force be with you.