Author Topic: Krkanluk  (Read 76893 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chkode

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #35 on: October 11, 2013, 03:26:14 pm »
Jeo sam picu u USA na par mesta i bila mi je  :krst:

Kao sto rece doca, jeo sam po It i na par mesta smo jeli bruka picu(čak i kod nekih Arapa u Rimu),a na par mesta je bila ocaj zivi.
zato najvise volim da oderem u jednom restorancicu u Pancevu.

Offline djomlao

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 1627
  • ;)
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #36 on: October 11, 2013, 03:42:17 pm »
U Somboru.
Mama Mia se zvala picerija.
Pitanje da li jos uvek postoji.

Offline Staja

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 1140
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #37 on: October 11, 2013, 04:58:22 pm »
najbolja pizza od ovih što sam ja probao je u restoranu Boss u Subotici. ne sećam se kako se zove, al znam da je bilo neko ime u pitanju. mitina pizza, ivkova pizza, djurina...tako nešto.

p.s.

našao sam im sajt
http://www.bosscaffe.com/en/
Ivkova

inače, restoran je baš odličan. sva klopa je super, a imaju verovatno najveću i najlepšu baštu u Srbiji.
još nisam bio u Subotici, a da nisam svrno tamo bar na kavu.


auhhh omiljeni samospali se...  :palm: :palm: :palm: :palm: :palm:

Pa sunce ti poljubim Novi Sad ima bar 3 bolje pizzerije od svih u Subotici, o Beogradu da i ne pričam kako šiju nas slaninare sa pizzama...

U Subotici išta što valja su bureci i to: famozna "LIPA" i "EVROPA".  :facts: Već sam pričao da je Subotica po pitanju brze hrane dno dna Srbije, Vojvodine itd.
Pljeskavice (podgrevane :blink:), Girosi (nije vredno komentara :dumrem:), Sendviči (koji su hladni?! :(), Fornetti tj. sada Mini Pani (ovo je prevara veka što se tiče brze hrane :pop:)...ama go kurac... Pizza jedino što 'liči na nešto' je 'Dennis' kao budica kod Gradske kuće (a imaju i veliki lokal na putu za Prozivku). :staja:

BTW... Boss ili više poznatije kao čuvena "Englesova", je mesto gde se skuplja subotička podzemna "elita" (krimosi), subotička wannabe mlađarija i ovako turisti kao omiljeni i npr. moja uža rodbina koja ima isti template utisaka posle posete istog mesta: "Tako je lepo/sređeno/čisto...skupo..." i to je sve, lokal u koga je sadžgano bruka para na fensi izgled i prosečnu ponudu malo boljeg restorana u Srbiji... Znam da sada zvučim kao da mračim i da mi ne zamere forumski subotičani ali je tako, pune 4 godine sam u tom gradu probao sve i svja... Malo je reći da sam razočaran...  :palm:

Offline Staja

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 1140
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #38 on: October 11, 2013, 05:03:21 pm »
U Somboru.
Mama Mia se zvala picerija.
Pitanje da li jos uvek postoji.


Da, postoji na dve lokacije...  :facts:

Na staroj lokaciji na Novoj Selenči (prva i oroginalna) i na novoj kod teniskih terena kod ŽAK-a (put do železničke stanice).  :)

Tu sam jeo najbolju pizzu u životu...od malena do nedavno... (ova Dreamlord-ova spika, najbolje su lokalne pizzerije koje uglavnom razvaljuju)
Međutim pre par godina je pizzerija promenila vlasnika, pa je jebemliga promenila i pizza-masjtora, kvalitet pizza se drastično pogoršao.  :( :cry:

Offline Sundjer Bob Kockalone

  • HOF
  • *****
  • Posts: 14997
  • Jedni čovek kome ljudi veruju!
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #39 on: October 11, 2013, 05:11:23 pm »
Mario u Nišu pravi odlične pice.
Do kada ćemo morati da peremo ruke, zna li se šta?
Amerika, za razliku od Srbije, nema dovojan broj testova na korona virus.

Offline lordnex

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 7382
    • View Profile
    • www.sql-kefalo.net
Re: Krkanluk
« Reply #40 on: October 11, 2013, 05:17:49 pm »
Ko je prebacivao pricu o pizzama u konzumerizam? Ramsi su bili idealan topik :)

Ali ako vec necemo tamo, ima i klopa svoju temu, ne mora u konzumerizam.

Offline omiljeni

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 7010
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #41 on: October 11, 2013, 05:24:56 pm »
daj bre Stajo, nemoj me zajebavati.
možda je skuplje nego u ostalim mestima po Subotici, ali nije skupo. onakav restoran, da se nalazi u NS, bi imao bar 2 puta skuplji meni, a u BG bar x5
za BG ne znam, ali NS nema ni približno onakav restoran. klopa im je super, ambijent je fenomenalan. baš sve je iznad nekih mojih zahteva i to mnogo iznad. 
dođem tamo kad god sam u SU, uglavnom klopam a kad nemam vremena onda bar srknem kavu i stvarno mi je prijatno tamo. još ako je lep dan, pa sedneš u onu baštu i boli te uvo za sve. meni je tamo stvarno uživancija da odem i zasednem na bar po sata-sat. 
ko se skuplja tamo...to me ne tangira ni sekunda. kad bih stalno vodio računa o takvim stvarima verovatno ne bih treb'o izlaziti iskuće.  :)


Šampion Endzone III-B lige za 2007.godinu!

Šampion Endzone III-B lige za 2021.godinu!

Offline Pablo

  • HOF
  • *****
  • Posts: 12732
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #42 on: October 11, 2013, 05:34:24 pm »
Ko je prebacivao pricu o pizzama u konzumerizam? Ramsi su bili idealan topik :)



I ja sam se iznervirao kacam video. Niksa papan rekao da se prebaci neko se odma napravio pametan za sredjuje forum  :zvizdanje:


Znaci da sam teo da pitam o pizzi na nekom drugom topicu pitao bih. Ovo je bila interna rasprava o pizzi dva raminatora uz cinjenicu da su svi ostali dobrodosli da se pridruze. Vracajte raspravu na pravo mesto  !!!

Offline mardok

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 4444
  • Keep walking
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #43 on: October 11, 2013, 06:04:26 pm »
Jel moguce da jos nema komentara tipa, ne priznajem pizzu severno od Nis i sl. južno od NS...

Offline brm

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 2582
  • i tako...
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #44 on: October 11, 2013, 06:54:43 pm »
Ja sam najjacu picu jeo ni u Srbiji ni u Italiji ni ovde u .de nego u Bosni, i to u Travniku, Cedar se zove, pec na drva naravno. U zavisnosti od pice koju odaberete imate vise vrsta pecurki i sireva na raspolaganju kao i mesa, koga slucajno zadesi put tamo, neka obavezno svrati.


Nejde brze...

Offline omiljeni

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 7010
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #45 on: October 11, 2013, 07:03:04 pm »
u NS je do pre neku godinu bilo mestašce gde dođeš i poručiš pizzu, a lik pred tobom krene da razvlači testo, slaže od gore sve te džidabidže, podloži vatru zdrvima, pa je turi da se peče.
i baš odlična pizza bila, ali su iz nekog razloga zatvorili.
ali mi je u Bossu ipak mnogo bolja. a gde je Staja iskopao te "bar 3 pizzerije u NS", ja nemam blage veze.


Šampion Endzone III-B lige za 2007.godinu!

Šampion Endzone III-B lige za 2021.godinu!

Offline Nikša

  • HOF
  • *****
  • Posts: 10712
  • Reddit je keva.
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #46 on: October 11, 2013, 07:08:50 pm »
verovatno misli na Karibik kod Spensa, onaj na Bulevaru i onaj u centru  :D

Offline tonyk

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 7335
  • Endzone is back
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #47 on: October 11, 2013, 07:19:41 pm »
a onaj u stražilovskoj, taj je još i najbolji, osim glupe lokacije za sedenje napolju

Offline Nikša

  • HOF
  • *****
  • Posts: 10712
  • Reddit je keva.
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #48 on: October 11, 2013, 07:24:18 pm »
a onaj u stražilovskoj, taj je još i najbolji, osim glupe lokacije za sedenje napolju

taj mu je tek na 4. mestu

Offline Pablo

  • HOF
  • *****
  • Posts: 12732
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #49 on: October 11, 2013, 07:27:53 pm »
Aj priznajte kolko od vas stavlja kecap na pizzu?


Jel neko sreo taj "obicaj" negde u svetu?

Offline starr

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 21031
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #50 on: October 11, 2013, 07:48:12 pm »
Ko je prebacivao pricu o pizzama u konzumerizam? Ramsi su bili idealan topik :)

Ali ako vec necemo tamo, ima i klopa svoju temu, ne mora u konzumerizam.

Ja, ali skroz sam zaboravio na ovaj topik. :D

I naravno da ne treba ovako ozbiljna rasprava da se vodi na najbesmislenijem topiku u univerzumu. :cackalica:

Offline Foldingo

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 2138
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #51 on: October 11, 2013, 10:10:58 pm »
Stvarno o ukusima ne vredi raspravljati. U Italiji jeo pice u Veneciji-ne valja, u Padovi-ne valja, u Sirmioneu-onako, u Milanu-fenomenalna!

Pice na Siciliji su vrhunske. Domace testo, sastojci...preukusno!

U BGu ja narucujem u piceriji Big Mama, i meni su odlicne.

Aj priznajte kolko od vas stavlja kecap na pizzu?


Jel neko sreo taj "obicaj" negde u svetu?

Meni je ovo isto neshvatljiva pojava.
“Winning is not a sometime thing, it is an all the time thing.” - Vince Lombardi

Offline mardok

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 4444
  • Keep walking
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #52 on: October 11, 2013, 10:28:51 pm »
Aj priznajte kolko od vas stavlja kecap na pizzu?


Jel neko sreo taj "obicaj" negde u svetu?
Kecap kad stave i moze nekako da se podnese, po KGu su jedno vreme stavljali majonez, hteo sam da povracam.

Offline starr

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 21031
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #53 on: October 11, 2013, 10:33:11 pm »
Pica je jelo na koje se stavljaju bilo kakvi prilozi, bukvalno. Šta ima neshvatljivo u tome da se stavlja kečap?

Offline Foldingo

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 2138
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #54 on: October 11, 2013, 10:34:51 pm »
Pica je jelo na koje se stavljaju bilo kakvi prilozi, bukvalno. Šta ima neshvatljivo u tome da se stavlja kečap?

Ja sam pretpostavio da je covek mislio na vec napravljenu picu. Naknadno dodati kecap. Za mene je to  :sick:
“Winning is not a sometime thing, it is an all the time thing.” - Vince Lombardi

Offline Pablo

  • HOF
  • *****
  • Posts: 12732
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #55 on: October 11, 2013, 10:44:27 pm »
Ja sam pretpostavio da je covek mislio na vec napravljenu picu. Naknadno dodati kecap. Za mene je to  :sick:


Na to sam i mislio, na gotovu picu se stavlja kecap, to je toliko postalo uobicajeno da kad uzimas parce negde pitaju te jel oces kecap da ti stave. I to je novotarija od zadnjih par godina, jedino me zanima kako je nastao taj trend?

Offline starr

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 21031
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #56 on: October 11, 2013, 10:57:16 pm »
Ja sam pretpostavio da je covek mislio na vec napravljenu picu. Naknadno dodati kecap. Za mene je to  :sick:

Za nekoga je :sick: stavljati morske plodove na picu. Neko jede samo vegetarijansku picu. Neko svršava na picu sa ananasom... Stvar ukusa.

Ako se tebi ne sviđa kada se naknadno stavi kečap to ne znači da je taj neko pogrešio.


Na to sam i mislio, na gotovu picu se stavlja kecap, to je toliko postalo uobicajeno da kad uzimas parce negde pitaju te jel oces kecap da ti stave. I to je novotarija od zadnjih par godina, jedino me zanima kako je nastao taj trend?

Ne znam koliko je novotarija u tvojoj okolini, moj prvi susret sa picom je bio osamdesetih na hrvatskom primorju. Video sam neke nemce kako stavljaju kečap na jednu čudnu palačinku. :D

Offline Foldingo

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 2138
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #57 on: October 11, 2013, 11:02:13 pm »
Za nekoga je :sick: stavljati morske plodove na picu. Neko jede samo vegetarijansku picu. Neko svršava na picu sa ananasom... Stvar ukusa.

Ako se tebi ne sviđa kada se naknadno stavi kečap to ne znači da je taj neko pogrešio.

A gde sam ja rekao da je neko pogresio? :D Samo sam rekao da mi je to neshvatljivo :)
“Winning is not a sometime thing, it is an all the time thing.” - Vince Lombardi

Offline Reignman

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 7477
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #58 on: October 11, 2013, 11:11:17 pm »
mnogo si ti fin Foldi :D

meni najjace kad neko jede leba i krompira ili lepa i testeninu  :w

Offline tonyk

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 7335
  • Endzone is back
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #59 on: October 11, 2013, 11:13:26 pm »

Na to sam i mislio, na gotovu picu se stavlja kecap, to je toliko postalo uobicajeno da kad uzimas parce negde pitaju te jel oces kecap da ti stave. I to je novotarija od zadnjih par godina, jedino me zanima kako je nastao taj trend?
prosto je, kečap služi da zamaskira loš ukus. što bolja picerija, manje će te nuditi istim.
e sad, što ovi loši nude i loš kečap, pa još razvodnjen, to je druga priča.

a opet, stvar ukusa, čak navike.
ljudi sole i bibere picu, pa što ne bi i kečap stavili.

možda stave kečap da ne propadne, kad već plaćaju

Offline tonyk

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 7335
  • Endzone is back
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #60 on: October 11, 2013, 11:16:28 pm »
@ KT

sa krompirom jede velika većina ovde,
sa testeninom stvarno nije "normalno", ali ima i toga podosta

Offline brm

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 2582
  • i tako...
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #61 on: October 11, 2013, 11:16:33 pm »
mnogo si ti fin Foldi :D

meni najjace kad neko jede leba i krompira ili lepa i testeninu  :w

ili sarmu i pire krompir, hleb i supu  :sick

Nejde brze...

Offline starr

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 21031
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #62 on: October 11, 2013, 11:32:51 pm »
ili sarmu i pire krompir

Ovo još nisam probao... Vidiš, sad si me zaintrigirao. :hm:

Offline doktor

  • Starter
  • **
  • Posts: 451
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #63 on: October 12, 2013, 12:33:26 am »
 
Ovo još nisam probao... Vidiš, sad si me zaintrigirao. :hm:

A sarma i kiselo mleko? Fantasticno! :wub:

Offline chkode

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #64 on: October 12, 2013, 12:45:32 am »
ili sarmu i pire krompir, hleb i supu  :sick
odlican mix

Offline Sundjer Bob Kockalone

  • HOF
  • *****
  • Posts: 14997
  • Jedni čovek kome ljudi veruju!
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #65 on: October 12, 2013, 01:15:02 am »
Ne mogu da nađem pijani post
Do kada ćemo morati da peremo ruke, zna li se šta?
Amerika, za razliku od Srbije, nema dovojan broj testova na korona virus.

Offline chkode

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #66 on: October 12, 2013, 01:20:09 am »
Ne mogu da nađem pijani post
nema veze idi spavaj :D

Offline zujo23

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 4316
  • Jašta, brate!
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #67 on: October 12, 2013, 09:46:03 am »
ili sarmu i pire krompir,
Pa ja kad god mogu (tj. kad sam kod kuće) obavezno pravim pire uz sarmu, to mi je savršena kombinacija!

Grakću gavrani -
još dublje u jaknu
uvlačim glavu.

Majčina senka
preko cele sobe -
loži peć u mraku.

"Život nam uglavnom vraća ono što dajemo drugima" - Ivo Andrić

"We make living based on what we get, and we make a life based on what we give" - Winston Churchill

Offline seek boy

  • Probowl
  • ****
  • Posts: 4013
  • Московский завод малолитражных автомобилей — MЗМА
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #68 on: October 12, 2013, 09:54:57 am »
Sarma+ pire je vrh!
Боже спаси Боже храни
Српског Краља српски род

Offline Sundjer Bob Kockalone

  • HOF
  • *****
  • Posts: 14997
  • Jedni čovek kome ljudi veruju!
    • View Profile
Re: Krkanluk
« Reply #69 on: October 12, 2013, 11:03:21 am »
Nikada nisam video da to neko kombinuje.
Do kada ćemo morati da peremo ruke, zna li se šta?
Amerika, za razliku od Srbije, nema dovojan broj testova na korona virus.