Lepo kaže Killer Mike, ali da bi nešto izglasao moraš prvo da izneseš poruku. Da objasniš stavove. Da skreneš pažnju, kao što je to uradio Kaep.
Jer zna Brees da postoji rasizam. Zna da postoje problemi, ne samo ti nego i mnogi drugi. Ali kada iznese onakvo mišljenje onda je mnogima jasno da on to suštinski ne shvata. Kao što mi znamo da su Romi građani drugog reda ali to ne možemo zaista da shvatimo. Kod mene u komšiluku su jedno vreme bile česte provale. Uhvatili su likove, ne znam šta je kasnije bilo sa njima, ali niko nije pričao "uhvatili lopove Srbe". A da su bili Romi, odmah bi bila priča "uhapsili lopove Cigane". I ja sam imao problema kada sam došao u Srbiju kao izbeglica. Većinom su ljudi hteli da pomognu ali bilo ih je koji te gledaju popreko čim čuju ijekavicu. Dve nedelje smo bili u hotelu jer niko nije hteo da iznajmi stan izbeglicama. A neki prijatelji su stanovali u centrima za izbeglice, čim bi u komšiluku nešto bilo ukradeno odmah je policija dolazila da se raspituje. Ili ova situacija sa migrantima, kada se na provale i krađe migranata stavlja akcenat na ono "migranti" onda se time stavlja nišan na sve migrante, i onda će neka luda glava uzeti pušku i oplesti po prvim migrantima na koje naiđe. To su neke stvari i problemi koji se mogu shvatiti zdravorazumskim razmišljanjem, ali mnogi imaju svoje muke pa nemaju vremena da misle o tuđim.
Pošto je konkretno priča o pravima crnaca u SAD, oni nikad ništa nisu dobili na izborima. Slobodu su dobili građanskim ratom a prava nakon ogromnih protesta sredinom prošlog veka.
Da bi dobili glas nekoga kao što je Drew Brees, dobronamernog čoveka koji zna da problem postoji ali ne i njegovu težinu, onda je potrebno da protestuju na način koji njemu ne odgovara. Samo tako mogu da mu skrenu pažnju i onda bolje objasne stanje.