- Do sada je postojala samo pretplata za PS+, bez ikakvih tiera, i to je moglo da se kupi preko CD Keys i sličnih sajtova
- U međuvremenu Sony je uveo tiere (Essential, Extra i Premium) koji trenutno mogu da se kupe jedino kod njih
- Postojeće PS+ pretplate će od 22. oktobra biti automatski konvertovane u PS+ Essential.
Ne znam otkud se sad sponinje 22. oktobar, nebitno... Ranije su bili PS Plus i PS Now servisi, bla truć, to je sad sve spojeno u PS Plus i napravljeno tri tiera. Ukratko, Essential ti je dovoljan, u zavisnosti od potreba Extra, za Premium nisam video realnu upotrebljivost. Svi nalozi su već konvertovarni i prebačeni u PS Plus Essential. Ono što unosi zabunu je ta reč "konverzija" gde su shodno ceni i periodu koji ti je pretekao po starom sistemu prebacili u novi koji si hteo. Primera radi, ostalo ti bilo 200 dana PS Now, to si mogao da prebaciš u recimo 100 dana PS Plus Extra.
To bi važilo i ako bih kupio ovo: https://spacenetgameshop.net/playstation-plus-12-months-random-region (nije mi jasno ovo sa random regionom, ali da ne smaram sada još i sa tim)
Sad sam pogledao ovo, ovaj ti prodaje nalog koji ima ovaj ps plus na sebi. Zato je "random region". Sad ne znam šta sa tim posle isteka da radiš, ulaziš u sličnu zavrzlamu kao sad.
Inače je dobra cena, a videh da za sedam i nešto hiljada ima kombo PS Plus/EA Play koji bih ja razmotrio
Dodatno, ne znam koliko je pouzdano, onih 30e-35e godišnje mi deluje bas malo. Doduše, neki/nečiji nalog je to verovatno otkupljen, pa zato tolika cena.
Ja sam preko CD Keys (ostavio link gore) dopunio juče-prekjuče za 45$ PS Plus Essential za godinu dana. Ostatak na tu foru treba preko walleta/top up kartica.
- PS+ Essential je go kurac (da prostite), jer osim online igranja ne daje skoro nikakav drugi benefite
Daje i solidno igara. Nekih 20-30, bili Mortal kombat XL, Batman: Arkham Asylum, God of War neki, NFS Heat, Lego, Sonic/Crach Bandicoot i jos neke. Tako da nije baš go kurac, za mene i decu je radio posao, ali je svakako slabiji od Extra. Spisak igara koje dolaze u Extra možeš videti ovde:
https://www.playstation.com/en-us/ps-plus/games/- Ja ne mogu da kupim direktno od Sony-ja pretplatu za npr. PS+ Extra, jer je kartica kojom sam pokušao da platim prepoznata da je iz Srbije, pa sam odbijen
Da, zato se svi i jebavamo ovoliko
- Tamo kod Sony-ja stoji i opcija plaćanja preko PayPal-a, da li mogu da probam tako da zaobiđem to što prepoznaje srpsku karticu?
Probaj pa nam javi, pošto ne znamo
- Da li će nakon 22. oktobra uopšte postojati način da se kupi bilo šta Sonyjevo preko tih posrednika tipa CD keys?
Ja koliko sam razumeo sa jednog linka, posrednici će postojati i dalje samo neće imati neke akcijske/povlašćene cene kao do sad.
- Da li, ako napravim nalog koji je u SAD, mogu da platim direktno Sonyju karticom izdatom u SAD, da li će ta varijanta proći?
Ovo ti je najbolja procedura ako možeš da izvedeš, ako mene pitaš. Druga stvar je što ne možeš da ućariš nešto malo.