Sezona samo što nije počela a ja nikako da iznesem predloge za promenu pravila... A sa Momom sam o tome raspravljao još u vreme prethodne sezone.
Elem, evo mojih predloga pa da čujem vaša mišljenja.
5. Igrače draftovane u rundama 1-3 nije moguće zadržati.
6. Igrača je moguće zadržati najviše tri sezone, uključujuci i sezonu kada je draftovan.
7. Za svakog zadržanog igrača menadžer mora predati pik za jednu rundu viši od runde u kojoj je draftovan.
9.Zadrzani igrac se u drugoj i svakoj sledecoj seozni tretira kao keeper.(ne vaze ogranicenja nezadrzavanju pika prve tri runde i potrebno je samo predati odgovarajuci pik pri zadrzavanju. Sto bi znacilo da je moguce zadrzati igrace draftovane u 4.rundi puno trajanje tj 3 sezone)
Promena tačke 7. - za svakog zadržanog igrača predati pik za DVE runde viši od runde u kojoj je draftovan.
Brisanje tačke 6. - U teoriji ovo znači da je igrača draftovanog u 15. rundi moguće zadržati maksimalnih osam sezona što daje veću važnost igračima draftovanim u kasnijim rundama a pradstavlja manji "udarac" na igrače draftovane krajem prve polovine drafta.
To su važnije promene a eventualno bi možda mogli i:
Izbrisati tačku 5. - znači da je dozvoljeno zadržati igrača draftovanog u trećoj rundi. Nikakav poseban razlog, samo dodatno pojednostavljivanje pravila.
Ove eventualne promene stižu malo kasno za ovu sezonu ali bi mogli da ih uključimo za narednu. Mada, ako se složimo, ne može niko da nam zabrani da ih uvedemo odmah i da po njima zadržavamo keepere.
Glavni razlog za sve ovo je pojednostavljivanje, da ne bi morali da vodimo evidenciju nekoliko godina unazad koliko je puta igrač zadržan. Ovako bi gledali samo poslednji draft.