Do pre nekoliko godina nisam hteo MotoGP da pogledam ni u rezultatima. Sad, premotah trku i odgledao celu i pod utiskom pišem komentar. Da li je do F1 (čiji sam isto ljubitelj) što je "usporila" , da li mi je sad (tačnije od pre tri-četiri godine) konačno sve leglo, ne znam, ali trka je bila potpuna ludnica i baš sam uživao!
Vinjales mučeni jedva živ ostao, bacio se sa motora da spašava živu glavu. Jamahe, jebem li ga više, uopšte ne znam gde da ih postavim. Spomenuste molbe, kažu da imaju pet motora (čini mi se po vozaču), da je Vinjales sad spucao (svoj) peti motor i da zbog toga traže neki dopust od ostalih. Sad nešto rekoše i da Rosi treba da pređe u Petronas. Raspad fabričke Jamahe u najavi. Miler mi još od prošle sezone deluje da treba da bude fabrički vozač Dukatija i to će biti od sledeće sezone.
Sa druge strane, tu je ova nova generacija vozača, očigledno sposobnih da se dobro nadmeću i pariraju ovim do sad vodećim... Rins, Mir, KTMovi (tu ipak ne ubrajam Espargara, on malo "kasni"), Morbideli, Kvartararo... Ima tu materijala za fenomenalne trke.
Gasi MotoGP, i drugi KTM pobedio