Bas tako. Pas moze da bude unapred i da ne predje LOS. Ali gleda se da li je lopta u trenutku hvatanje bila bliza LOS nego u trenutku bacanja. Ili da pojednostavim, (mada ovo nece biti sasvim tacno) da li je WR bio blizi LOS nego QB.
Ako je lopta kada je uhvacena bila blize LOS nego kad je bacena onda je forward pass, ako je na istoj udaljenosti onda je pas paralelan sa LOS, a ako je uhvacena dalje od LOS nego sto je bila kada se odvojila od ruke QB onda je Backward pass. Ne zaboravimo da je sve ovo u slucaju da lopta ne prelazi LOS i da je neko nije dodirnuo i skrenuo tokom leta.
Meni je verovatnije da bi lopta bila bacena paralelno ili unazad nego unapred, jer se u takvim akcijama lopta baca uvek iza WR-a da je nebi presekao CB, a to podrucje po mojoj skromnoj proceni, udaljenije od LOS nego ono gde se nalazi ruka QB-a. A samim tim, njegov pokret za bacanje ne ide napred tj. prema LOS nego paralelno sa LOS ili od LOS. A posto pravilo kaze forward movement of his arm njegova ruka ni u jednom trenutku bacanja lopte nije isla forward. Stoga se ni pravilo ne primenjuje.
Uff, sad sam ispao glavni gnjavator na forumu
Nemoj da neko ovo niije razumeo inace sledeci put crtam cicaglise