Karte za regular season mogu da se kupe i na dan utakmice, ali sanse za to su gotovo nikakve.
Odnosno, ako si spreman da platis nenormalnu cifru onda moze i tada.
Preprodavci ispred i okolo stadiona prodaju karte i nakon zavrsetka prvog poluvremena i tada je cena drasticno niza, ali cak i da kupis kartu od njih na pet minuta do kraja utakmice cena ce i dalje biti visa nego u pretprodaji.
Ogroman deo karata se prodaje preprodavcima jos i pre pustanja karata u prodaju (u junu ili julu) i vecina tih karata su jeftinije karte. Ono sto moze da se kupi online je obicno $400 i vise.
Regular season tickets za dobre timove su prilicno skuplje, gotovo duplo skuplje nego za recimo JAX, NYJ, CLE... a ako je u pitanju derbi onda je to poseban svet za sebe.
Recimo, kada Packersi igraju protiv Bearsa, tada je po pravilu najskuplja karta u regularnom delu sezone i krece se od $800 pa i vise i tesko da mogu i da se nadju jer planu cim se puste u prodaju. To vazi i za L-Field i za Soldier field.
Isto je situacija i kada u ATL dolazi NO, jer je to ovde najveci moguci derbi.
Slicno je i za ostale divizijske duele.
Playoff tickets su nenormalno skupe i drasticno im raste cena za svaku novu utakmicu. Pocinje sa oko $300 za Wild card week (ispod krova=nosebleed section

) i ide do $10.000 za SuperBowl, pa i vise.
Prosle godine za Falcons vs Packers kada sam bio karta je bila oko $700 za section gde sam ja sedeo, ali ja sam te karte dobio, pa sam imao srece.
I pored toga sto volim GB mislim da je totalni idiotizam dati tolike pare za jednu utakmicu.
Veliki broj karata jednostavno nikada ne ode u prodaju i deli se skolama, vatrogascima, siromasnim gradjanima koji imaju socijalnu pomoc i, naravno, vojsci. Vojska ima svoj deo tribina u svakoj dvorani i na svakom stadionu u Americi i to vazi i za college foootball.
Takodje na nekim stadionima, kao na primer u GB, godisnje karte su deo porodicnog nasledja i nikada ne napustaju porodicu. Prenose se sa roditelja na decu i te karte ne postoje u prodaji i tako vec 50-60 godina ako ne i duze.
SUS, NFL obilato iskoristava neverovatnu popularnost americkog fudbala i to papreno naplacuje. Sa druge strane prosto je neshvatljivo da nekada cak i citave porodice idu grupno na tekme i za to placaju skoro $2.000.
Ali mnogi ovde na NFL utakmicu odu samo jednom u zivotu i nikada vise. Mnogi ne odu nikada.
I ima samo 8 utakmica u godini, ako se ne udje u playoff.