Kratka draft retrospektiva
1 Grey Zabel G North Dakota State
Postojala je prica da smo imali samo dve mete koje smo hteli da uzmemo u prvoj rundi. TMac i Zabela. Isto kao i da su se zabrinuli kad je Booker uzet. Ali uzet je pick koji je bio glavna potreba i uzet je igrac koji je vidjen kao top prospekt za Guard poziciju (ako ne racunamo prva tri tackla koja su uzeta).
2 Nick Emmanwori S South Carolina
Covek je bio glavna atrakcija na Combajnu. Ali pored toga je veoma dobar safety. Schneider ima obicaj da trejduje u vrh druge runde da bi uzeo igraca za kog misli da je moga da bude draftovan u prvoj rundi.
2 Elijah Arroyo TE Miami
Solidan TE, jedna od zvezda senior bowl treninga. Ono sto se pominje je da su ga povrede dosta sputavale. Dolaskom Kubiaka mladjeg TE je postala potreba tima tako ne cudi uzimanje jos jednog u petoj rundi.
3 Jalen Milroe QB Alabama
I ovo je jedna od prica koja je postojala pred draft. Bilo je pominjanja da bi se trebalo raditi trade down u prvoj rundi i uzeti Milroe-a, srecom pa nisu. Uzet je u trecoj rundi, mada se predvidjalo da ce biti uzet u drugoj. Mislim da smo imali jos neke potrebe koje smo pre toga trebali popuniti. A ovako smo dobili QB-a koji ce imati vremena da odsedi sezonu-dve pa da se vidi dali moze nesto da bude od njega.
5 Rylie Mills DT Notre Dame
Jedan veoma solidan pick. DL je jos uvek potreba. Jedino je pitanje da li je povreda kolena sanirana.
5 Tory Horton WR Colorado State
Jos jedan igrac koji je imao problem sa povredom kolena. WR nije bio tolika potreba koliko bi trebalo da se dovedu novi igraci pa da se od toga nadje WR2 i WR3.
5 Robbie Ouzts TE Alabama
Jos jedan TE. Ovaj bi trebalo da bude striktno bloker s mogucnoscu igranja FB pozicije.
6 Bryce Cabeldue OT Kansas
7 Damien Martinez RB Miami
7 Mason Richman OT Iowa
7 Ricky White III WR UNLV
Ovo ostalo je popunnjavanje pozicija. Dodavanje dubine na OL, pa ce valjda neko da napreduje i iskoci u prvi plan.
Postoji par pozicija koje bi ja uvek uzimao u 6-7 rundi drafta, kao sto su RB i LB, bar po jednog svake godine.
Po meni, dobro odradjen draft. Kao 14 pick je uzet poslednji igrac koji mi je bio zanimljiv. Tako da je izbor u prvoj rundi ostao Zabel ili Jackson. Nadao sam se da bi mogli da odradimo trade kao Ramsi i uzmemo pick prve runde, ali to mogu samo oni. Ne znam koliko je liga platila Atlanti da bi im dala pick pa da ovi uzmu Meninga sledeceg drafta.
OL je pojacana, WR i TE imaju dubinu i sansu da budu boji, tako da je sada na Kubijaku da napravi sistem.
U odbrani nam je ostao problem dubine na poziciji LB i DL. Verovatno ce se sacekati Trening Camp pa da se vidi da li neko od UDFA moze da popuni mesto.
Jos jedina promena je da je Howell trejdovan Minesoti sto se ocekivalo, za zamenu pickova u petoj rundi.