@Sundjer Bob Kockalone
Fikcija. Mada, jedan od akcenata bi trebalo da bude na jednoj ne baš upotrebljivanoj vezi prirode & čoveka (bar ja nisam nailazio na to u literaturi ovog tipa), a tu inspiracije ima na pretek, kako u slovenskoj, tako i dalekoistočnoj tradiciji. Nije mnogo ni ekranizovana, mislim da će biti .. jedno zanimljivo otkriće za čitaoce. Naravno, neće biti u prvom planu, ali će se provlačiti, sve vreme.
@sabotage
Sjajan komentar, hvala

Da, ovo je radna verzija, i isprva sam mislio da izbegnem "crtanje" dosadašnje situacije u Starom svetu tako detaljno. A opet, priča koja se odvija od prve glave - kreće sasvim drugim smerom i bilo bi tek tu prenatrpano reći ko, šta, gde, kako... Ne znam na šta misliš kada kažeš da je ritam "uštinut", ali cenim da bi ritam bio brži da je sve počelo sukobom, a ne opisom kolone. No, taj opis mi je iz razloga koji se tiču scenarija, bio bitan baš toliko - da nisam smeo da ga izostavim iz te forme. Prosto.. "znam šta sledi", a posle 15-ak godina druženja sa pisanjem (u drugim formama), odluka da prolog baš sve ovo sadrži - doneta je posle mnogo većanja u mojoj glavi. Možda bude malog skraćivanja, ne nekog većeg.
A družine, nepobedivi, ludi kralj.. To mu dođe kliše, da. Samo, družina kakve se spremaju još nije bilo. Nepobedivi to uopšte nisu, niti će biti glavno "zlo".. a ludi kralj je samo istorija. Ovo je priča o sazrevanju potpuno različitih tipova ličnosti, kroz epsku fantaziju svakako, ali sa vrlo modernim "problemima". Čitaćemo se..

@Starr
Tražiću da ti se pojavi "ime" kada "krenu slova" na početku ili kraju ekranizacije