Sta se draftovalo, draftovalo se. Uradili smo samo jedan trade down, i to za denverov pick 3. runde 2024. Ovo je spisak:
Round 1. Devon Witherspoon CB Illinois
Round 1. Jaxon Smith-Njigba WR Ohio State
Round 2. Derick Hall EDGE Auburn
Round 2.Zach Charbonnet RB UCLA
Round 4. Anthony Bradford G LSU
Round 4. Cameron Young DT Mississippi State
Round 5. Mike Morris DE Michigan
Round 5. Olu Oluwatimi C Michigan
Round 6. Jerrick Reed II SAF New Mexico
Round 7. Kenny McIntosh RB Georgia
Moje misljenje:
-Ocekivao sam draftovanje slot CB-a negde oko 3-4 runde, da se pojaca konkurencija. Ne kao top 5 pick. Ako (najverovatnije) bude LCB, onda imamo dva kornera koji su u prethodne dve sezone bili solidni starteri na toj poziciji, postaju backup korneri. I jednog koji igre slot CB-a a nije mu pozicija (bolji bi bio kao LCB). Nepotrebno napravljena guzva i propadanje igraca).
-Slot WR se isto videlo kao potreba. Mada smo bili jedan od timova sa najvise 2-TE formacija. Mislio sam da ce uzeti nekog u 3. eventualno 2. rundi jer je bilo dosta slot WR-a u ponudi. Ovako, uzet je u prvoj rundi, kao prvi WR, sto znaci da cemo koristiti mnogo vise 3-WR formacija, a ako ga ne koristimo i ne gadjemo dovoljno, onda se postavlja pitanje sto smo ga draftovali ko pika prve runde pored dva WR-a koji imaju 10M+ ugovore i koje treba dovoljno gadjati. Opet nepotrebna guzva.
-Poziciju DE smo i prosle godine draftovali pocetkom druge runde, a potpisan je i Nwosu koji je bio odlican. Uz to, tu je i Taylor koji je dobar pass rusher, ali los u odbrani trcanja, i jos dvojica koja su bila povredjena cele prosle sezone. Tako da ce bar jedan od njih morati da ode, a da nije imao vremena da se prilagodi novom sistemu. Eventualno da trejdujemo Taylora za pick 3-5 runde uz mnogo srece.
-Drugi RB je bila neka vrsta potrebe, ali opet, uzeti ga sredinom druge runde, dok je KW3 uzet pocetkom druge prosle godine, govori da ce da dele trcanje. Uz to imamo i 3 WR-a koji ce morati da dobiju svoje lopte. Cim nesto ne bude radilo kako treba ima svi da budu nezadovoljni. I treci RB je bio potreba, ali on je srecom uzet u zadnjoj rundi.
-U 4. i 5. rundi popunjene su rupe u linijama. RG i C sa jedne i DE i NT sa druge. Na zalost, kod nas, ako to nije secondary ili NT, onda ti ljudi draftovani posle 3.runde najcesce zavrse kao backup. Tako da od njih ne ocekujem mnogo.
-Safety je uzet za svaki slucaj. Mada ne ocekujem mnogo od njega. Mozda da bude backup u slotu.
Ocekujem jos nekog NT i RG da se nadje u UDFA, eventualno jos jednog WR-a. I veliku kolicinu ILB, pa valjda neku i bude vredan pozicije.
Evo. To je razlog za moje gundjanje.
Moja ocena drafta je D+. U prve dve runde uzeti su top igraci na pozicijama koje su se smatrale jakim i u slucaju DE i CB dobro popunjenim. Tako da solidni igraci od prosle godine ili ce dobiti daleko manju minutazu ili uopste nece da igraju(CB)
U ostalim rundama su popunjene najvece rupe, ali sa igracima koji ce tek trebati da se razviju ili nisu dovoljno dobri. Nisam siguran koliko bolji izlazimo posle ovog drafta u odnosu kakvi smo bili pre. Ako se solidno ne popravimo, deluje mi kao da ce to pozuriti prodaju tima i dovodjenje nove uprave i trenera :/