Aj da ispisem jos malo (ko da nisam dovoljno) i da napravim neku rekapitulaciju.
Pikovi:
1. San Diego State RB Rashaad Penny (No. 27 overall)
3. USC DE Rasheem Green (No. 79 overall)
4. Washington TE Will Dissly (No. 120 overall)
5. UCF LB Shaquem Griffin (No. 141 overall), Oklahoma State DB Tre Flowers (No. 146 overall), Texas P Michael Dickson (No. 149 overall), Ohio State OT Jamarco Jones (No. 168 overall),
6. Temple DE Jacob Martin (No. 186 overall)
7. Florida International QB Alex McGough (No. 220 overall).
Udfa (za sada):
Tanner Carew, LS, Oregon
Poona Ford, DT, Texas
John Franklin III, FAU (Neka realiti zvezda
)
Marcell Frazier, DE, Missouri
Albert Havili, Eastern Washington, DL
Brad Lundblade, C, Oklahoma State
Marcus Martin, FB, Slippery Rock
Jake Ohnesorge, C, South Dakota State
Skyler Phillips, OL, Idaho State
Jacob Pugh, LB, Florida State
Caleb Scott, WR, Vanderbilt
Viane Talamaivao, OL, USC
Ka’Raun White, WR, WVU
Taj Williams, WR, TCU
Troy Williams, QB, Utah
Eddy Wilson, DT, Purdue
Postoji neka prica da kada smo uzeli Penny-ja da su nas zvali i nudili trade za njega. Verovatno Brownsi ali to ce se saznati najranije kroz godinu dana. I to verujem. Verujem cak i da su ga hteli da uzmu i pre nego sto su uradili trade. Ali ne verujem da im je on bio prvi izbor. Pretpostavljam da je bio neko od OT, Miller i McGlinchey, DT Payne ili pak Devenport. I kada nista od tog nije ostalo onda su jurili RB-a. Ne kazem da je los RB, njegove brojke su odlicne, ali verujem kad kazu da je postojao bolji i to nekoliko njih. Ne znam kakav vid igre trcanjem ima SD State, ako je nesto slicno onom sto cemo mi sada da imamo, onda i razumem.
Sledeci pick je DE sa USC-a. Ovo mi deluje ko nesto sto su hteli. Ne vidim ispred nesto drugo sto bi privlacilo paznju, a izmedju par passrushera ispred, deluje mi da bi Pete uvek izabrao ovog sa USC. Ono zbog cega se dvoumim je sto su uradili trade down sa pitsburgom posto su otisla dva DT i OT. Tako da ipak nisam sasvim siguran. Solidan starter koji moze da zatvori strong side i ima 6-8 sekova.
Sledi TE sa Washingtona. Posto je konvertovan od DL i igra tu poziciju samo par sezona, ne verujem da bi ga iko gledao pre 6-7 runde. Osim nas. I pored toga sto govore da je najbolji blocking TE to nije izgovor. Ovo mi deluje kao reach i to verovatno su hteli Whitea koji je otisao ispred njih. Posto se jos nezna dal ce Cancelor da igra, ovo bi mu bila dobra zamena. A zbog malo vremena nisu uspeli da odrade neki trade down tako da je alternativa bila da uzmu coveka koga su ciljali u petoj rundi.
Peta runda i sve sto ide s njom. Prvo je uzet blizanac Griffin. Sve je to lepo i romanticno za devojcice, i neku suzu da se pusti. Ali po meni to je glupost. Prvo sto je undersized za poziciju pass rushera, onda mi i ovako vise od pola snepova igramo sa dva LB-a. Nisam siguran koliko moze da bude siguran obarac, posto mu jelte, fali kilo mesa sa kostima. Ali najvise od svega ne svidja mi se rodbinska veza u svlacionici, po narucito blizanci. Ovako, mislim da smo uzeli odlicnog ST igraca u petoj rundi jer neverujem da ce igrati ista drugo. Sto je poveliki reach. Da dodam, mislim da su ovde planirali da uzmu nekog od ova dva DT koja su uzeta ispred, ali posto su otisli onda je ovo bila alternativa. Sledi Flowers, za kog kazu da bi trebao da bude zamena za Cancelora. U stvari to kazu svi strucnjaci osim mojih koji ga vide kao CB-a. Iako se pominje da nije bas pouzdan u pokrivanju igraca. Ono sto nisam siguran je da li bi mozda uzeli WR Watsona pre njega, posto mi ovo izgleda ko pravo mesto za draftovanje jednog WR-a. Onda sledi trade za puntera. Mislim da tu ne moze nista da se komentarise. I onda OT sa Ohio ST. Mozda nesto sto su ljudi toliko cekali da se uzme. Ali ako se pogleda sastav nase trenutne linije onda bi bilo za ocekivati da se OL uzme od trece pa na dalje. Po svemu sudeci dobar pik, mada bi nam mozda bolje legao jedan G nego T.
Ostalo je DE i QB u sestoj i sedmoj sto se ocekivalo.
Ova godina je dosta nesvakidasnja, osim sto smo standardno trade down-ovali pa onda reachovali na draftu. Ali desile su se vece promene u timu tako da sam put na draftu nije bio siguran. Kao prvi pick ocekivao se OL, DL, mozda i CB, ali uzet je RB. Ja sam ocekivao da se uzme neki WR visoko, a on nije pokupljen uopste. Nije uzet ni jedan standardni LB vec pass rusheri. A od DB-ova je uzet samo jedan hibrid. Cak nije uzet ni DT. I gledajuci ovako, covek se onda pita sta je uzeto sa 9 pickova. Pa uzet je Punter, QB, 2-3 DE, RB. Dovedeni su neki mid value FA da pokrpe rupe, a od drafta ko da se nista specijalno nije ocekivalo. Kao da ce Solari uciniti OL odlicnom, a nama treba samo premium trkac. WR-ovi ce misteriozno postati bolji jer ih sada trenira Peteov sin. DL treba samo jednog pass rushera i to je to, a DB pozicija nam je jaka ko nikad do sada. Samo u DL smo izgubili dva startera a za treceg neznamo da li ce se vratiti. I ona je dobro funkcionisala jer je Sheldon RIchardson odlicno zatvarao sredinu. Ono sto me plasi jeste da ciscenje jos nije zavrseno i da ce biti jos jedno posle ove sezone. A sta ce ostati od tima to cemo tek da vidimo.