Gde sam ja to rekao da on mora da bude bolji od LBJ? Rekao sam da mora da bude u tom drustvu da bi bio steal. To sto ce on biti bolji od Voltersa nema nikakve veze sa tim da li ce on biti steal. Od top 10 pika se ocekuje da bude dobar starter, ako nije dobar starter, moze biti najbolji igrac sa drafta, a da nije ni blizu steala. Zato kazem, da bi bio steal, on mora igrati bar na nivou jednog Grendzera (i to ne onog od prosle sezone, njegova najgora u karijeri). Peri Dzons je neko ko bi mogao postati steal, pa makar bio i recimo tu negde sa Herisonom (ako ovaj postane pristojan starter).
Nije kontrola lopte jedina stvar, ali je jebeno najvaznija. AKo nemas kontrolu lopte ne mozes da igras 1-1, da budes igrac koji kreira sut za sebe i druge, ako to ne radis, onda moras biti fenomenalan odbranbeni/suter/nesto trece da bi bio ozbiljan igrac. On je all-around igrac, i definitivno da bi mogao da kazes da ima odlicnu tehniku onda mora da bude dobar u kontroli lopte.
Ja nisam rekao da treba da ga gura (naprotiv) kao ni da ga Mark gura, vec da nema potrebe da ga gura jer je bio visok pik na draftu, a to uvek navijaci zele da vide sto pe na terenu. NBA je pun prospekata iz lutrije koji su gurani i jednostavno izgoreli. MArk je pametan lik, nece slusati sta pricaju navijaci/novine.
Ras je poprilicno jak igrac, igra solidnu odbranu, i mislim da je bolji u odbrani od Herisona, bar za sada. To sto ne moze da sacuva Duranta, stvarno? Pa njega ne moze niko da sacuva (mozda Vestbruk, ali to je druga prica), cak ni LBJ koji je jede ostale igrace. Nije idealno resenje, to niko ne govori, ali ima losijih startera.
Uh, ruki izabran u drugoj rundi ce zameniti Boguta? Naravno da navijaci uvek pricaju u odlicnom talentu, ali koliko puta se stvarno to pokazalo kao istinito? Ja decka u zivotu nisam gledao i nemam pojma kakav ce biti, ali dok ne pokaze da je dobar, za mene nije rezerva koja moze da igra ozbiljnu minutazu ako/kad se Bogut povredi. Inace, Bogut je odlican igrac, imam sjajan pregled, dobar u odbrani, moze da igra i u napadu, retko kompletan igrac na C, verovatno i najkompletniji u NBA. Takvog igraca je jebeno tesko nadomestiti. Li je jedna velika rupa u odbrani (idealan za nasu reprezentaziju ), Biendris je godinama pokazivao koliko ga kurac boli za kosarkom, ne verujem da ce ponovo ozbiljno da pokusa da se bavi istom, Landri je prosek u odbrani, pa mozda i ispod. Ako Bogut ostane ziv i zdrav, mogao bi ovo biti fin tim, i vrlo nezgodan protivnik.
Zasto hejt za Kvamija. Pa ne znam, meni je idiotluk dati 7+ miliona za igraca koji kos moze dati samo ako je sam protiv obruca i moze da zakuca. Dobar u obrani, moze da skoci, i to je to. Fila ga nije toliko preplatila (3,5m), ali kad pogledas kakvu je karijeru imao, i koliko je para dobio, to veze sa mozgom nema. Recimo, ove sezone je ta prica sa Asikom. Njemu dati 25 miliona na 3 godine. Jebeni retard je taj GM, to je sve sto mogu da kazem. Svake godine se nadje neka budala koja da za nekog od 2,10 neki bolestan ugovor.
Ne otpisujem ja Boston kao dobru ekipu, opet ce oni u polufinale, ali ne vidim kako ce dobiti Majami, otpisujem ih kao kandidata za titulu, to je sve. Fili treba jos jedan ozbiljan igrac da bi moglo da se kaze da je ozbiljna ekipa. Mozda to bude Tarner, mada ne verujem.
Dobro, u rangu sa njima, kako god...opet je netacno. On da postane All-Star igrac, bice steal. Ne mora da se meri sa najboljim igracima danas. A zapravo, kao sto rekoh, kada se prica o draftu, treba da bude bolji od nekih izabranih pre njega, da bi se tako okarakterisao. Npr. ako bude bolji od Waiters-a (Walters ne znam ko je
), Kidd-Gilchrist-a, Robinson-a recimo, onda je to steal, jer su ga propustili timovi koji su birali te igrace, a Warriors-i su iskoristili priliku kada je pao, nisu i oni mislili da ima boljih. To je steal, a ne merenje sa iskusnijim i najboljim igracima lige. Steal na jednom draftu ne mora da znaci da je vrhunski igrac, moze i da oznaci da je ta draft klasa bila relativno losa, ako neko ko je bio steal, gledajuci celu ligu ne ostavi neki bitniji trag, samo bude solidan starter, recimo.
Nije kontrola lopte najvaznija stvar, jer je covek jebeno krilo, a ne play, niti bek. To sto mu je to problem malo, ne znaci da ne ume da vodi loptu i da ulazi, samo da mu je slabija strana u igri, na kojoj je trebalo jos da radi, sto je decko i radio sad. To moze da znaci, npr. da mu ide ulaz samo u jacu stranu bolje, dok mora da radi na levom, tj da vezba levu ruku. Nije to toliko drasticno koliko ispadne kada napises onako...kao da ce se saplesti i pasti ako krene na ulaz.
Jackson je klasican ra-ra coach...brbljanje i govori pre svega...ne, pardon, prvo religija, pa onda sve ostalo.
Kao sto rekoh, Rush je dobar, ali on je tu gde je, nema mu dalje napretka i odlican je backup igrac. Moze da menja nekad startera, ali to je to. I kako se samo hvatas za neke nebitne stvari...okreces na to ko moze da cuva Duranta, a jasno sam rekao da ce teze cuvati igrace koji igraju na poziciji 3 i imaju Durant-ovu visinu. Nisam rekao da je bedan, jer ne moze da cuva Durant-a jedan na jedan.
Prvo, Ezeli nije pick druge, nego prve runde.
Kod njega je problem sto nije igrao dugo kosarku, ali je fizicki fantasticno gradjen za centra. Pokazuje da ima osecaja za blokade i dobro se postavlja i krece u odbrani, napad mu jos nisam ocenio bas, ali to mu je svakako slabiji deo igre. Nisam rekao da ce menjati Boguta po uspesnosti, nego da ce ga pre on menjati nego zalizani tupadzija iz Letonije, na terenu, u slucaju povrede.
Znaci hate-ujes igraca jer mu GM-ovi daju vise para nego sto vredi?
Onda opusteno mozes svakog profesionalnog igraca bilo kog sporta da hate-ujes.
Potez sa Asik-om jeste glup, ali to je Houston, pa me boli tuki za njih. Kwame jeste bio preplacen solidno prosle sezone, ali kada imas manjac centara na FA, a prosle sezone je bas to bila situacija, onda zbog potraznje skace i cena. Ovaj draft je doneo solidan broj mladih i krupnih klinaca, pa je donekle potraznja pala, pa samim tim i cene...ali uvek se desi neka budala od GM-a koja ce da pljune pare za nedokazanog igraca.
Ako Boston sastavi dobru odbranu pod kosem, mislim da mogu da zaustave Miami. Samo da ih teraju da sutiraju sa distance sto vise, da im zatvore ulaze, a sad imaju "tela" za to za razliku od prosle sezone. Plus, KG bi mogao da se spusti napokon nazad na cetvorku, ako Darko i Wilcox recimo, budu mogli da pruzaju iole kvalitetnih minuta.
A Phili ce faliti Iguodala dosta, po mom misljenju. Klasican all around igrac...jeste da Bynum kao centar vredi vise u startu, ali ako ne bude zdrav, a Turner nastavi da bude metiljav onako, bice tesko da se ugura tim u ozbiljniju borbu. Turner mora na sutu da radi, mnogo bre sara, ima meceve gde bude solidan, i onda sledeci sutira 1-9.