Sezona jos nije ni pocela a ja se vec kajem sto sam uvodio internu IR.
Sezona još nije ni počela, a ja se već kajem jer je najveći šupak iz lige ujedno i komesar
Pravila su L.O.Š.A.
Menjaj ih jebote.
Embiid...po yahoo on nije ni povređen. Na roto se spominje da možda neće igrati, ali se spominje i da trenira.
Po ovom đubru od pravila on ne može ni na return listu. Nema nigde ništa konkretno. Treba Stojadinović da traži da mu doktori specijalisti faksuju nalaze i da on prosledi jedan primerak komesaru Pablu. Dok to ne vidimo ne sme igrač ni na kakvu listu.
Nema veze što je reč o Noelu v2.0, što da se ne pravimo ludi i ne zajebavamo Stojadinovića kad nam pravila to dopuštaju.
Proširenje rostera na 25 slotova...neko će u tih 25 imati 22 zdrava, a neko svih 25
A onda će da dođe playoff i kad bude četvrtak ili utorak sa jednom ili dve utakmice, onda će se videti šta ta 3 dodatna slota mogu da urade.
Zašto samo draftovan igrač može na IR?
Sigurno ima mnogo primera gde nekom keeper bude igrač kog nije on draftovao...draftovao ga je neko drugi ili je bio undrafted.
Sva mudrost oko IR liste i njena poenta je:
- da omogući kakve takve šanse nekom ko ima Derricka Rosea ili Paul Georgea
- da u kritičnim delovima sezone (par nedelja pred playoff kada se borimo za plasman i u toku samog playoffa) može da se igra koliko toliko ravnopravno
Ne znam koliko je ko upoznat sa dešavanjima, odnosno koliko detaljno prate dešavanja, ali u ovoj ligi je dolazilo do apsurdnih situacija.
Tonyk je dropovao Nikolu Pekovića da bi mogao da uzme igrača koji će igrati te nedelje.
Dolazimo u situacije gde imamo prilično debilne dileme...da li da batalim borbu za šampionsku titulu ili da dropujem odličnog igrača u prajmu?
Dropovao je taj isti Tonyk i Ryana Andersona, a ko zna šta se sve dešavalo a ja sad ne mogu da se setim.
I sve to je uradio "samo" da bi prošao do finala.
A to finale bi ipak glat izgubio da smo imali ta 3 dodatna roster slota koje najavljuješ.
Evo nacrt pravila:
max 2 IR transakcije
max 4 IR/Return transakcije
Svako neka smisli strategiju korišćenja tih opcija i nema ograničenja, ne trebaju dokazi od specijaliste, ne treba ništa...
Ko iskoristi sve transakcije, a i posle toga mu nastrada bitan igrač...jbg, neka shvati to kao signal od gore da u toku nije njegova sezona i da se treba pomiriti sa tim.
Ko ih iskoristi zbog gluposti (povrede nekih nebitnih) pa ih ne bude imao kad mu stvarno budu trebale i taj će da batali sezonu, pa će sledeće sezone biti mudriji.
To su pravila koja se spakuju u 3-4 rečenice i nema prostora za tumačenja, nadjebavanja, natezanja i ostala sranja.
Eventualno čak i razmotriti spajanje te 2 odvojene IR liste u jednu....ima svako 5 transakcija, a vraćanje igrača kad ko hoće.