A i ovo mi njie jasno, NFL se menja i ako dodje do ovoga sto si napisao i taj trend se nastavi par godina zar nije logicno da se i fantasy promeni? Zar nisi ti upravo objasnjavao na Pablov fudbal topiku kako ce fudbal propasti ako se ne uvedu neke promene i ne modernizuje se? Ne vidim kako je ovo ovde drugacije
Daj nemoj me zajebavati bre
Zna se šta je promena, a šta modernizacija. Nisu to jednake stvari.
Ovo što se ovde pokušava sprovesti je suprotno od modernizacije. Napredovanje u nazad, što bi rekao naš brat Ichiro.
Pa ovo je upravo glavni razlog zasto je potrebno uvesti promenu.
Prosek poena u nasim ligama u regularnom delu sezone je oko 1100 poena. Manning je prosle godine uzeo 516, pretpostavljam da je to ukljucujuci PO, tako da ajde da racunamo da je imao 400 u regularnom delu sezone. To je preko 35%, i aj ne vidim kako moze do " izražaja dolaziti učesnikovo poznavanje američkog fudbala i nacionalne fudbalske lige, praćenje aktuelnosti i obaveštenost, kombinatorika, kreativnost bla bla bla, pa i u dobrom delu i sreća." ako je potrebno draftovati jednog od 3 najpoznatija igraca AF na svetu i uci u PO.
Pa nije to baš tako bilo.
Kod mene u ligi je osvajač imao Peytona.
Ali je imao 9-4 skor kao i Aleksandar i ja, a ispred svih nas na tabeli bio Graničar sa 10-3
A znaš šta je još pored Peytona draftovao čovek? Charlesa i Gordona.
Dakle, imao je najboljeg QB, najboljeg RB, najboljeg WR i skor mu bio 9-4
A imao je čak i Antonio Browna, koji je isto bio top 5 WR
Ako je sam Peyton garantovao 7-6 skor i plasman u playoff, onda je ovaj tim morao imati 13-0 i to laganih.
A eto vidiš...
Imao čovek isti skor kao i ja koji sam draftovao Eli Manninga dole u nekoj 29. rundi.
I nije prošle godine na draftu bilo glavno pitanje ko će da uzme Peytona.
Mrzi me da tražim koji mu je 2013 bio ADP na yahoo, ali u III-b je draftovan u 2. rundi sa #26 pickom. Znači da je svako imao bar jednu priliku da ga pokupi, a veliki deo lige čak i 2 prilike.
Taj dijamant je bio pod povelikom gomilom koječega. Pre Peytona su draftovali 3 QB i majstore poput T-Richa, Davida Wilsona itd itd
Da li ga je Dilan Dog draftovao zato što je poznat igrač ili je nešto drugo u pitanju, to ti procenjuj a ja samo znam da je taj Peyton posle tog drafta imao najbolju fantasy sezonu. IKAD
Ok, ne baš najbolju ikad, ali svakako top 5 zajedno sa Faulk 2000, Holmes 2002, Alexander 2005 i Tomlinson 2006
Sad da sam i ja nekakav vragolan mogao bih pitati zašto pre 10-15 godina nismo
modernizovali rushing TD bodovanja.
Ali jebeš to. Takav razgovor ne vodi ničemu.
Tih godina se moglo lepo voziti na Tomlinsonu ili Alexanderu do zapaženog
TM uspeha u fantasy ligama, ali ni tad sa njima, kao ni prošle godine sa Peytonom nisi bio nepobediv. Daleko od toga. Primer iz III-b dosta toga govori. Ni 4-5 elitnih igrača ti ne garantuje laganu šetnju kroz ligu, a kamoli samo 1 igrač.
I sezone sa 55 TD su (još uvek fluke) i ne znam koliko je pametno zbog statističkih grešaka da menjamo ceo sistem bodovanja.
A kad neko draftuje takvog igrača treba ga nagraditi bodovima koje zaslužuje. Ostatak lige neka plače ili neka smišlja neke megagiga blockbuster Ricky-Ditka trejdove, ako su već sigurni da se radi o nepobedivom igraču.