Yeah mene ste videli. Snimano u mom dvoristu,tj ovaj segment o meni.
Cela je ideja bila moja. Kada sam radio intervju sa paspaljem, rekao sam mu da imam neku ideju kako zelim da napravimo film u stilu americkih dokumentara o Atini, jer ide 20 godina ovog leta. On je odmah rekao - MOZE! HOCU! i rekao je, dogovoricemo sve koji trebaju. Ja sam to plasirao glavnom sa Vajsa, on je rekao ekstra, moze, i tu je to tako pocelo. Oni su napravili mnogo vise nego sto sam ja zamislio, i stvarno je ispao vanserijski dobar filmic. Tako da, ja sam samo nesto malo iskomentarisao, ali cela realizacija je njihova. Iskreno, i zacudio sam se kad su me zvali, ali izrazito su hteli da me snimaju za film. Meni je nadrealna cast da sam u istom filmu sa paspaljem, danilovicem i djordjevicem...
Zao mi je sto je samo 20 minuta ali za toliko je bilo budzeta (FIBA naplacuje 1500 USD na minut arhive!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ja mislim da sa svakime postoji oko sat vremena razgovora. Primetili ste Stevu da je on u kadrovima sa Bericem, ali on nije usao jer se kao nije uklapalo - dobio je malo mesta u voiceoveru. Inace njegova prica je odlicna, polomi nogu na Acropolis Cupu i ispadne iz selekcije, a Duda mu je rekao da bi sigurno isao.
Tegi i RTS su donirali svoje arhive i tu su ispali face.
Divac je bio u Americi sve vreme, Savic je isto van zemlje (on je bio razmatran). Mica je hteo da radi odmah, ja sam sa njime radio vec i preporucio sam ga jer je odlican sagovornik, uopste je pricljiv covek. Danilovica i Djordjevica je Paspalj nahvatao. Bilo je nekih insinuacija da ce moci da se snima u kafani posle re-doceka sada ali Duda nije pustio kamere unutra i jbg. U svakom slucaju svi su se rado odazvali.
Moja velika zelja je da ovo samo otvori buduce radove na ovu temu i da napravimo neki srpski 30 for 30. Da napravimo ovakav film i o bariju, istanbulu, rukometu 80tih, utakmici srbija-hrvatska u barceloni itd itd itd. Mnogo zavisi kako ovo prodje.
Inace ovo je zvanicna Vice Sports produkcija i postoji titlovana (i malo skracena, oko 19 minuta) verzija za americko trziste, tako da, to je veliki uspeh sto smo ovu pricu izgurali u siri auditorijum.