Nije mi jasno o čemu pričate.
Dodali 1 utakmicu i to je jedina bitna razlika, a vi pričate o promeni u edukaciji, stipendijama, tradiciji, promociji studenata, menzi...
i čak će bowl utakmice dobiti na značaju jer 2 od njih predstavljaju polufinala.
Ali generalno, ovo je sjajna promena za ncaa fudbal jer će sezone biti dosta interesantnije sa mnogo više bitnih utakmica, a broj utakmica je povećan minimalno.
To će sigurno i ubrzo da se odrazi na finansijsku stranu cele priče, pa će biti i dodatnog novca za menzu, knjige i druge kućne potrebštine...
Ovde se mnogo boduje strength of schedule. to ce naterati ekipe da igraju sa sve jacim protivnicima da ne bi zavrsili kao TCU ove godine. sto znaci manje 80-0 tekmi, vise boljih tekmi u toku godine, vise mesta da kvalitet stvarno ispliva na povrsinu.
Nisi dobar primer uzeo uopšte, jer je TCU imao dosta težak raspored i dosta sjajnih pobeda. Sigurno teži od FSU, a vala i od Ohio State.
Uopšte mi nije jasna ta promena u rankingsima sada na kraju. Kada se porede pobede TCU bolje stoji, a i poraz protiv VT je mnogo gora stvar od poraza protiv Baylora.
Ovo rasturanje Wisconsin je tu bilo presudno, ali su Badgersi overated ekipa imho i moj glas bi išao za Baylor kao 4th seed
A što se tiče promene načina rangiranja...mislim da je tu najviše došlo do promene u tretiranju tzv style poena.
Najbolji primer je Florida State. Aktuelni šampion sa 13-0 po ovom rangiranju ne bi igrao finale, da je ostao stari sistem zato što su pobeđivali, ali sve na frku i ružno. Nešto nisam siguran da bi se to tako desilo.
Ja uvek navijam za underdogs, ali mislim da su Boise State i slicni koji su poslednjih godina imali znacajne uspehe, ipak uspevali to da urade zbog slabijeg rasporeda koji su imali tokom godine. a BCS to nije bas automatski uracunavao.
Boise State je imao značajnijih uspeha zato što je imao dobar tim i pobeđivao je.
To da su oni bili osrednja ekipa koja dere slepce i pacere, pa na osnovu toga budži skor i šanse za nacionalnu titulu...to je bilo jedno veliko sranje.
Ali oni su mala škola i totalni su autsajderi u toj priči (osim na terenu) i tako se prema njima i odnosilo.
Znaš kako je to funkcionisalo otprilike: Pre neku godinu oni na početku sezone dobiju VT (koja je tad bila jedan od favorita) i onda sledeće nedelje VT opet izgubi od stvarno nekih indijanaca i naravno kreće priča "jebeš VT, jebeš i Boise State koji je njih pobedio, jebeš sve to..."
Šta se dešava do kraja sezone? VT naniza sve pobede i završi kao top 10 u rankingsima.
Naravno, niko živ se nije više osvrnuo na tu pobedu Boise Statea već je ostao zaključak donešen posle week 2: Boise State raspored je sranje
Doduše, izgubili su pred kraj sezone i od Kaepernicka, pa nisu otišli u finale. Nema veze što su i Kaepernickovi završili sezonu u top 10. Kao da je to bilo bitno. Poraz je poraz, jebiga. I nije bitno od koga i kako si izgubio. Osim možda ako si neki powerhouse, pa te guraju u top 10 i ako imaš 3-4 poraza.
Uostalom, može se sada sa vremenske distance sagledati šta je bio taj Boise State.
Clady, Doug Martin, Shea McClellin, Kyle Wilson, Pettis, Titus Young, Iloka, Moore i ko zna još koliko igrača kojih ja sad ne mogu da se setim a koji igraju i uglavnom startuju u NFL
Nisu oni mogli imati SEC raspored kad nisu SEC tim, a SEC zabole uvo da zakazuje utakmice sa Boise State. Zajebala se jednom Georgia i dobila po nosu.