Kod Jarana pljeskavice, ćevapi, ražnjići... nema greške. Ako odlučiš da jedeš u centru, onda je "Mali Podrum" pravi izbor
http://mali.kur.ac/EJZ4WT. Imaju i ćevabdžinicu još bliže centru
http://mali.kur.ac/1qocup. Moja preporuka su ćevapi (prave juneće), ovčija pljeskavica, mešana pljeskavica (juneća i ovčija), juneća pljeskavica i ražnjići (svinjski i pileći). Gurmansku pljsekavicu zaobiđi, a ni Mali Podrum pljeskavica mi se ne dopada. Na prethodnoj slici se vidi i kafana "Meze", odmah do ćavabdžinice. Prijatan ambijent sa odličnim ćevapima i pilećim kareom. Na 200m od ovih objakata postoji odlična ćevabdžinica "Mali Vikend"
http://mali.kur.ac/1VsY4Q. Tu možeš da pojedeš gurmasnku pljeskavicu, a moja preporuka je švajsovana pljeskavica ili švajsovani ćevapi, ako voliš ljuto. Blizu "Ćele Kule" je i kafana "Dagi Plus"
http://veliki.kur.ac/ukHuGO. Ako voliš specijalitete od ovčetine, onda obavezno svrati. Hladana i topla ovčetina i ovčije pljeskavice su odlični. Ako želiš malo drugačiji roštilja (sa dodatkom divljači), onda možeš da kreneš ka Niškoj Banji i svratiš kod "Čiča Diče"
http://oces.kur.ac/ojyYom. Za predjelo obavezno probaj dasku sa suvim mesom, za roštilj uštipke ili pljeskavicu od divljači. Na ulazu u Niš se nalazi kafana "Mrak"
http://volim.kur.ac/9lW37s, uz Jarane verovatno najbolji roštilj u Nišu. Skoro uvek je gužva, pa je dobro da rezervišeš mesto ujutru. Ako ti nije problem da od Aleksinca do Niša ideš starim putem, onda obavezno poseti kafanu "Marjan"
http://koji.kur.ac/do5lR2. Tamo je sve dobro. Vikendom je gužva, preko nedelje bi trebalo da nađeš mesto bez problema.