Ja sam za praznike malo gustirao fabrička domaća piva. Popio sam po pola gajbice, čisto da budem siguran u sud. Tri piva su bila u opticaju: Nikšićko, Zaječarsko Ekstra filtrirano i Lav Premium. Nikšićko i dalje ima standardan kvalitet. Nisam ga pio sigurno 2 godine, ali mislim da se nije mnogo promenilo. Uvek sam se pitao zbog čega su ostavili kao poslednji udar ukusa malo jaču gorčinu. I dan danas mi kvari utisak. Ekstra filtrirano ima takođe dobar ukus za svaki dan sa blagom dozom kiselosti, koja pretpostavljam potiče od kukuruzne krupice. Vole ti Zaječarci kukuruz i to ti je, da l je Amstel il' domaće, svuda ga stavljaju. Od Lava sam očekivao najmanje, ali mi se najviše dopao. Lav pamtim kao pivo koje je najbliže vodi od svih piva, ali Premium nije ni nalik tome. Veoma prijatnog ukusa i punoće, bez neprijatnih iznenađenja kiselost/slatkoće/gorčine i činimi se odličnog balansa. Milslim da ću ga ubaciti u rotaciju sa Laškim pivom, obzirom da su Zaječarci odustali od pšeničnog piva, kako mi rekoše nepotvrđeno.