Me, myself and I : Stella Artois
Pred vama su srpska
, mađarska
i bugarska
verzija jednog istog piva, sada Stelle Artois. U slučaju Amstela, razlike nisu bile toliko značajne, ali u ovom slučaju ima osetnih. Recimo da je mađarska verzija delovala nekako najčistije i najkonkretnije. Izbalansiran, malo slađi ukus. Naša verzija je bila malo drugačija, suvlja i gorča, ali u osnovi istog ukusa kao mađarska. Kod bugarske verzije se osetila razlika. Naime, kod njih je i kukuruz sastavni deo, pa je pivo shodno tome bilo i lošije, tanjeg ukusa, sa kukuruznim delom (sličnim kao kod naših piva), kiselijeg, a malo je i mirisalo što sa prethodne dve verzije nije bio slučaj. Imao sam priliku da pijem i bugarsku flašu, ona je bila još gora.
Razlike postoje, nažalost. S obzirom na iskustvo sa bugarskim pivom (skoro predstavljeno), očigledno je da tržište dozvoljava te razlike. I još nešto, za našu limenku kaže da se proizvodi u Mađarskoj ili Apatinu, a puni se i pakuje u Apatinu. Ipak, razlika u ukusu je postojala, pa sam to pripisao našoj proizvodnji.