Author Topic: NCAA general topic  (Read 10001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mr.green

 • Super Moderator
 • *****
 • Posts: 3911
  • View Profile
Re: NCAA general topic
« Reply #140 on: January 11, 2018, 07:36:35 am »
Jedini timovi u kojima trenutno nema ni jedan igrac iz Alabame: Cleveland, PIT, Magarci, Kansas, Dallas i Panthers.

Šampion IIIb lige za 2016. godinu.

Offline omiljeni

 • Probowl
 • ****
 • Posts: 4754
  • View Profile
Re: NCAA general topic
« Reply #141 on: January 11, 2018, 03:49:51 pm »
Chiefsi imaju Raglanda, Broncosi jednog od braće Kouandjio...

Ja sam se bunio protiv PO jos kada su ga uveli. Uvek ce postojati razlog da je neko trebao da udje umesto nekog. Pravi proble je u konferencijama. Oni racunaju samo rezultat unutar konferencije da vide ko je pobednik. Ono sto bi trebali da urade je da naprave ligaski sistem u konferencijama, tako da imas drugu ligu u kojoj pobednik ide u prvu konferenciju. Tako bi poboljsali kvalitet konferencija, mogli bi da stave da samo pobednici konferencija idu u PO i sve bi imalo smisla. Ali oni su pupcanov vrstom vezani za ovakav princip gde svaka liga ima svog sponzora i brend.

ovo bi bio potpuni promašaj.
na primer taj UCF...oni su pre par godina sa Bortlesom i Perrimanom bili odlični, rangirani u top10 i u bowlu dobili Baylora. Sezonu posle te su imali sve poraze i 0 pobeda. 2 godine kasnije imaju perfect season i proglašavaju se za nacionalnog šampiona. zamisli na šta bi ličilo da takav program šaltaš gore dole kroz neke lige na osnovu plasmana iz prethodne sezone.
Takvih primera ima bukvalno milion. Miami bi ove godine igrao neku 4. ligu i tamo bi tavorio bez šanse da dođu u borbu za playoff. Za par godina bi se možda i plasirali u neku tu tvoju super ligu odakle se ide u playoff a ko zna kakav tim bi tada imali. Notre Dame bi na osnovu prošle sezone bio u nekoj nižoj ligi iako su ove godine imali odličan tim. užasan predlog :D

Konferencije nisu pravljene da bi se uz pomoć njih određivao ko će biti nacionalni šampion ili ko će u playoff. Na početku sezone najviše 15-20 ekipa razmišlja o plasmanu u playoff a ostalih 100 programa postavi sebi neke druge ciljeve. I sad zbog tih 15ak powerhouse programa da se sve ispretumba i uništi, to bi bilo baš bezveze.

Offline marasin

 • Veteran
 • ***
 • Posts: 1630
  • View Profile
Re: NCAA general topic
« Reply #142 on: January 12, 2018, 02:10:46 am »
Ali bi nateralo timove da razmisljaju malo unapred, i da prave program koji traje. Ono jedino sto se ne bi moglo desiti jeste da jedan tim padne na 0 pobeda po sledece sezone se bori za PO. Ako ti se desi da ti odu svi juniori i seniori na draft, jebi ga, placas cenu sto nisi nabavio dostojne zamene. Ali po mom misljenju kvalitetni programi bi se posle 5-6 godina izdvojili, ovo ostalo bi osciliralo.
Sa druge strane, trebalo bi da imas kvalitetnije utakmice i kvalitetnije timove. Jer su tu svi timovi koji su prosle sezone igrali dobro. Recimo, ne bi ti se trebala desiti neka utakmica sa nekim treceligasem od 56:0. A i fakticki dobijas 8 team PO posto se prvo bore za titulu u diviziji.