Будимпешта Каубојс – Нови Сад Дјукс 12:28 (6:7, 6:0, 0:14, 0:7)
Стадион: помоћни ФК „Вашаш“. Гледалаца: око 700.
6:0 трчање 1 јард, 6:7 Растко Јокић трчање 16 јарди, Иван Међугорац ПАТ, 12:7 Балинт Мичалецки хватање 15 јарди, 12:14 Растко Јокић пас ка Александру Војиновићу за 95 јарди, Међугорац ПАТ, 12:21 Михајло Бабић враћање фамбла 70 јарди, Међугорац ПАТ, 12:28 Јокић трчање 3 јарде, Међугорац ПАТ.
Утакмица је трајала 3 сата и 10 минута, а судије су доминирале... Мислим да су сваки други напад бацали заставице, толико су исецкали да није нормално, а и утисак је да су бацали доста за домаћина, иако је то можда субјективан утисак..
У једном тренутку, Дјукси су били у неизгледној позицији, јер су полувреме губили 12:7, а почетком треће били протиснути у нападу, испред своје енд зоне.. Тад је пукао пас Јокића ка Војиновићу, у следећем нападу Каубоји напредовали до 30 так јарди, када су после паса, чини ми се, фамблирали за тачдаун Бабића и тада су потпуно пукли... После тога "велики" Воли Инглиш одлази са стадиона, гледаоци у неверици, а од једног члана Каубоја сазнајем да је то урадио јер "екипа није урадила оно што је замислио".. Ко да тренира Њу Ингланд Патриоте.. Срамота, на сред утакмице!
Иначе, у првом су Војводе биле на великом искушењу, јер су често морали да се бране пред својом енд зоном. Два драјва су одбили у трећем и четвртом покушају захваљујући дефанзивним бековима, који су у другом забележили и, кажу 3, а ја имам утисак више интерсепција, па су сигурно били најбољи део тима..
У почетку напад је добро функционисао до повреде Марка Ђанића, да би после стао до треће четвртине.. После тога, углавном је све било очекивано...
Сунчан дан, био пун стадион, баш доста људи је продефиловало (а и Мађарице младе

) а пре ове утакмице одиграна је утакмица између другог тима Каубоја и Предатора у оквиру њихове друге лиге...
Ето толико укратко...